Мрійте — це продовжує життя, кажуть вчені

10 Травня 2017 16:09

Якщо у людини є мрія, це на 50% знижує вірогідність передчасної смерті. Такі дані озвучили науковці з університету Юта (США).

Вони провели дослідження, у ході якого вчені протягом п’яти років спостерігали за 1200 людьми похилого віку. Вони аналізували їх релігійність, душевний стан, сімейні обставини та проводили паралель із станом здоров’я.

І, як з’ясувалося, ті, хто має мету та мрію, живуть довше — вірогідність передчасної смерті у них менша на 50%. До речі, за час експерименту померли 150 чоловік — жоден з них не мав мрії.

— Яке відношення має мрія до тривалості життя?

– Річ у тім, що наявність мети наповнює життя змістом, — пояснює читачам сайту “Добрий лікар”  Наталія Власова, психолог. — Якщо є певна мета, людина мобілізує свої фізичні та моральні сили, визначає спосіб її досягнення, аналізує шляхи, має активну життєву позицію. Такі процеси, своєю чергою, стимулюють мозкову діяльність, пожвавлюють нейронні зв’язки у мозку, що сприяє довголіттю.

Крім того, cам процес мріяння посилює вироблення в організмі ендорфінів — гормонів щастя. Адже мрії завжди є приємними для людини, вони покращують настрій, викликають відчуття щастя, сприяють певному “окресленню” майбутнього, очікування від нього чогось дуже доброго, що дуже позитивно впливає на здоров’я.

Натомість, людина, яка на мріє, найчастіше думає про хвороби, старість, проблеми, а це погіршує її психологічне, а відтак і фізичне здоров’я.

http://dobryjlikar.com