Найкрасивіші тунелі в світі

13 Травня 2017 15:23

Природа прекрасна, але немає нічого більш чарівного, ніж опинитися під покровом дерев у вигляді живого тунелю. Сформувався він природним шляхом або з невеликою допомогою талановитих садівників, коридор з дерев зачарує кожного, кому пощастить пройтися під його зеленими гілками.

Темні огорожі, Північна Ірландія

© Stephen Emerson

© Christopher Tait

Загадковий тунель з Північної Ірландії який ніби зійшов з обкладинки старої книги. Джеймс Стюарт посадив буки ще в 18-му столітті, щоб справляти враження на своїх гостей на під’їзді до його будинку Грейсхил.

Дорога в Халнакер, Великобританія

© Sam Moore

Цей воістину казковий тунель знаходиться недалеко від містечка Халнакер, графство Сассекс, Англія. Він користується неймовірною популярністю у фотографів, що зовсім не дивно.

Тунель із сакури, Японія

© okera japan

Тунель кохання, Україна

© Олег Гордієнко

Бамбукова стежка, Японія

© Yuya Horikawa

Бамбуковий гай в районі міста Кіото в Японії — місце, повне умиротворення і таємничості. Через тунель  веде мальовнича доріжка довжиною в 300 метрів, відгороджена парканом із стебел дерев.

Старий гай, Нідерланди

© Lars van de Goor

Пурпурний тунель, Південна Африка

© imgur

Якщо ви любите бузковий колір — цей тунель для вас! У Йоганнесбурзі знаходиться створений руками людини ліс з понад 10 мільйонів дерев. Тропічні дерева, в тому числі 49 видів джакаранд. У жовтні, коли вони цвітуть, земля покривається синіми і бузковими пелюстками.

Осінній пейзаж, Польща

© pawel uchorczak

Квіти гліцинії, Японія

© imgur

Прогулюючись цим тунелем з гліциній можна відчути себе справжньою королівською особою. Квіти гліцинії, що гронами звисають додолу, як виноград, починають квітнути, як тільки відцвітають вишні. Кожну весну японці святкують фестиваль гліциній в Токіо.

Тунель жовтий, Великобританія

© Tony Shertila

В англійському маєтку Боднантов розташовується арка Laburnum. Може бути, коли-небудь вона і була просто аркою, тепер це справжній тунель, довжиною 55 метрів, суцільно вкритий квітучими «золотими» сережками.

Парк «Франциско Альварадо», Коста-Ріка

© Vytautas Serys

У Коста-Ріці знаходиться фігурний парк Франциско Альварадо, названий іменем філіппінського письменника. Його творець — ландшафтний дизайнер Евангелісто Бренес — прославився тим, що створив тунель, використовуючи тільки садові ножиці.

Кипарисовий тунель, США

© Michael Brandt

Станція в Чинхе, Південна Корея

© Aaron Choi

Вулиця в Бонні, Німеччина

© Adas Meliauskas

Ця вуличка в Бонні всього на два тижні в році перетворюється в одну з найромантичніших алей з квітучої вишні. Тут досить жвавий трафік, але фотографу вдалося зловити той самий момент, коли не було нікого.

Вулиця в місті Порту-Алегрі, Бразилія

© Stephen Messenger

У бразильському місті Порту-Алегрі знаходиться вулиця, яка гідна титулу однією з найкрасивіших авеню в світі. Високі ряди розлогих типуан по обидві сторони дороги створюють зелений склепінчастий коридор, який схожий на міфічний ліс.

Дерева гінкго, Японія

© mrhayata

Дерева Гінгко Білоба — одні з найбільш шанованих в Японії. Деякі з цих дерев перенесли атомне бомбардування в Хіросімі. Їх називають «символом надії» або «живими копалинами».

Джерело: dobri-porady.pp.ua