Неймовірні квітучі галявини планети: ТОП – 7

15 Травня 2017 18:16

Там, де розкішні килими зелені грають усіма барвами веселки, де трави ніжно лоскоче вітер, а тендітні пелюстки квітів дарують пахощі на сотні і тисячі метрів, розкинулись найкрасивіші долини світу. Щовесни буяють вони соковитим різнотрав’ям, з усіх усюд приваблюючи шанувальників прекрасного.

Долина нарцисів, Закарпаття, Україна

Уявіть собі 250 гектарів білосніжної краси — саме стільки нарцису вузьколистого щовесни зацвітає в урочищі Киреші на Закарпатті. Важко повірити, але найбільший у світі природний масив заростів нарцису міг колись зникнути з лиця землі назавжди. За часів СРСР нарциси хотіли перекопати задля вирощування сільськогосподарських культур. На щастя, вчасно схаменулися, і тепер розкішне поле нарцисів радує відвідувачів неземними ароматами і унікальними краєвидами квітів з Червоної книги України.

Нині долина нарцисів поблизу міста Хуст — у складі Карпатського біосферного заповідника. А в самому Хусті розташований музей цих дивовижних квітів.

Долина нарцисів, Закарпаття, Україна

Долина квітів, Індія

Місцеві жителі переконують: найбільший національний парк Західних Гімалаїв — Долина квітів — є домівкою чарівних фей. У казочки про фей  можетене вірити, а от рідкісні рослини і тварини тут є напевне. Серед заростів ромашки, орхідеї, календули, анемони у долині росте й унікальний блакитний мак, що не зустрічається більше ніде у світі.

Квітучі килими простягаються вздовж засніжених гірських вершин на 8 км — справжній рай для фотографів! Але якщо ви захочете відвідати це вражаюче місце на висоті 4 000 м, мушемо попередити: підйом у гори дуже складний. Щоб дістатися Долини квітів знадобиться не менше доби.

Долина квітів, Індія

Долина диких калл, Каліфорнія

Долина білосніжних калл причаїлася поміж густих лісів Каліфорнії і простягається аж до самого узбережжя. Гігантські секвої з одного боку і нестримні хвилі Тихого океану з іншого — розташування долини створює неповторний краєвид, що не залишить байдужими навіть бувалих мандрівників.

Для численних туристів тут збудували спеціальні доріжки та містки, гуляючи якими можна досхочу насолодитися мальовничою природою Каліфорнії.Відхилятися від маршруту не варто — серед заростів калл ховається багато ярів, чатують ядовитий плющ і кропива. Найкраще приїздити сюди в березні — тоді дикі кали постануть перед вами у всій своїй красі.

Долина диких калл, Каліфорнія

Долина троянд, Болгарія

Гордість трояндової долини поблизу болгарського міста Казанлик — дамаська троянда. Тут, поміж двох величних гір, її вирощують вже понад три століття. Хто б міг подумати, що привезена з Сирії рослина так добре приживеться на цих землях і навіть стане символом Болгарії.

Завдяки особливому клімату пелюстки троянд накопичують рекордну кількість пахощів. Ось чому Трояндова долина — багате джерело сировини для виготовлення найкращої ефірної олії. Пік цвітіння дамаських троянд припадає на травень. Саме тоді у цій місцевості проводять Фестиваль троянди — свято з гучними виступами, кулінарними змаганнями, парадами та вибором Королеви троянд.

Долина троянд, Болгарія

Долина маків, Аризона

У каліфорнійській пустелі Мохаве є унікальна долина маків. Аби зберегти первозданний вигляд заповідної території, квіти тут не поливають і не обробляють. Рвати маки у цій долині заборонено законом. Для всіх романтиків, які злітаються сюди помилуватися незвичайними краєвидами, збудували 11 км доріг та стежинок, виходити за межі яких не дозволено.

Якщо вам пощастить завітати до Аризони цієї весни, неодмінно відвідай унікальну долину маків. Однак спіймати їхнє цвітіння не легко — вогняні маки розцвітають лише на кілька днів у квітні-травні.

Долина маків, Аризона

Лавандові поля, Франція

Щоліта сотні квадратних кілометрів полів Франції вкриваються ліловою ковдрою запашної лаванди. Три регіони північного Провансу — От-Воклюзе, Дром-Провансале і Альпи Верхнього Провансу — потопають у ніжно-фіолетових квітах. Навіть домівки місцевих жителів прикрашені кущиками лаванди — настільки тут люблять цю рослину.

Та якщо подорожувати знаменитими туристичними маршрутами немає часу, завітайте до міста Валенсоль. Ось де справжній культ лаванди! Неможливо втриматися, аби не придбати косметику з натуральної сировини від місцевих виробників: тут вона завжди свіжа і високоякісна.

Однак гуляючи лавандовими полями, не забувайте про величезну кількість ос. Пік цвітіння лаванди припадає на липень-серпень, тож і кусючих комах цієї пори найбільше.

Лавандові поля, Франція

Тюльпанові поля, Нідерланди

На увесь світ Нідерланди славляться неозорими тюльпановими плантаціями. І не даремне — все узбережжя від Катвейка до Ден-Хелдера вкрите різнобарвними квітучими полями. Відвідати ці мальовничі місця найкраще в середині квітня. Саме цієї пори ви зможете помилуватися найбільшою кількістю розквітлих бутонів.

А якщо проїжджатимете повз Амстердам, не забудьте завітати у райони Коп ван Норд-Холланд і Болленстрик — це всього лиш за півгодини їзди від міста. Кілометри тюльпанів та численні визначні місця створять незабутнє враження про Голландію, найбільшого експортера квітів у світі, та запам’ятаються на все життя.

Тюльпанові поля, Нідерланди

Джерело: pustunchik.ua