Основні будівельні роботи з відновлення музею «Садиба Миколи Костомарова» завершилися

16 Травня 2017 19:23

Сьогодні, в день народження видатного українського історика, мислителя,  одного з ідеологів Кирило-Мефодіївського братства та автора знаменитої «Книги буття українського народу» Миколи Костомарова,  було оголошено про завершення   основних  будівельних робіт з відновлення його  музею-садиби.

Про це повідомив присутнім  засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко, який разом з головою Благодійного фонду «Європа» Валерієм Дубілем та керівником  київського осередку політичної партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна»  Олександром Федоренко    презентували в Чернігові проект експозиції історико-меморіального комплексу «Садиба Миколи Костомарова» Над створенням  комплексу команда  працювала з 2008 року.

Тепер на черзі – формування експозицій цього історико-меморіального комплексу, повідомив Микола Томенко.

Микола Томенко ще раз наголосив, що цей проект — унікальний приклад, коли місцева громада та ініціатива політиків, громадських діячів і бізнесменів дала можливість врятувати історичну будівлю, перетворити її на музей та створити цілий історико-меморіальний комплекс.

В свою чергу Олександр Федоренко зазначив, що висаджена місяць тому  алея дубів на території комплексу стане прикладом для наступних поколінь у збереженні власної  історії та сприятиме добрій традиції українців створювати довкола історично-значимих й рідних місць затишок.  Всі висаджені 16 саджанців наразі прийнялися.

Музей-садиба Миколи Костомарова знаходиться в селі Дідівці Чернігівської області Прилуцького району .  Більша частина експозиції присвячена його суспільній та творчій діяльності, напрацюванням та здобуткам. Значну частину виставки також займає діяльність Кирило-Мифодіївського братства.

«Рідна країна»