Шість способів змусити себе займатися спортом

19 Травня 2017 16:29
PAUL J. RICHARDS/AFP/Getty Images

PAUL J. RICHARDS/AFP/Getty Images

Взимку знайти мотивацію для занять спортом складно: погода не сприяє виходу з дому, переживати робочі будні стає все важче.

Складіть графік

Строгий графік допоможе перетворити тренування в рутину. Крім того, графік допоможе скласти план тренувань, який ідеально підходить для вас, а не для когось іншого.

Вкладіть гроші в тренування

Абонемент у фітнес-клуб або оплата занять з персональним тренером реально допоможуть мотивувати себе. Якщо ви заплатите за заняття, то ймовірність того, що ви його пропустите, буде близькою до нуля.

Відправляйтеся на групові заняття

Якщо ви займаєтеся в групі, є сенс говорити про фактор тиску (в хорошому сенсі) з боку “колег по цеху”. Вам не захочеться пропускати заняття або залишати їх раніше, якщо в групі є люди, які не роблять цього.

Фітнес-експерти додають, що групові заняття забезпечать і додатковий інтерес у тому сенсі, що ви можете вибрати один або відразу декілька варіантів. Аеробіка, зумба і пілатес допоможуть не нудьгувати в рамках одного тижня, на відміну від того ж залу, де всі тренажери повторюються, нехай і в різній послідовності.

Знайдіть приємну компанію

Психологи додають, що завжди важче не піти на тренування, якщо ви знаєте, що людина, яку ви любите, теж відмовиться від нього з вашої вини. Якщо у вас є зобов’язання перед одним, ви будете почувати себе не в своїй тарілці, не виконавши їх.

Використовуйте здорову конкуренцію

Якщо ви відносите себе до конкурентоспроможних особистостей, нічого не буде мотивувати вас більше, ніж легке змагання. Причому, це не тільки надихне вас на заняття спортом, але зробить процес цікавіше і гостріше, змушуючи підштовхувати себе кожен раз, коли ви думаєте, що вище стрибнути вже не зможете. Якщо у вас є приятель по тренуваннях, киньте виклик один одному, щоб подивитися, чиї результати будуть краще через тиждень. Можливий і інший варіант – знайдіть в залі людину, чия фігура, м’язи, сила та інші дані вам неймовірно подобаються, а після поставте собі за мету через кілька місяців досягти того ж результату.

Джерело: Сегодня