Сміх та любов: доведено, що гумор зміцнює стосунки

6 Травня 2017 14:07
bukvoid.com

bukvoid.com

Міцне сімейне життя можлива лише між людьми, які вміють жартувати і розуміють жарти один одного. Адже гумор — один із способів передачі сигналу про сумісність двох людей, тобто про кохання.

Гумор відіграє істотну, якщо не головну роль, коли йдеться про міцні стосунки між чоловіком і жінкою, встановили психологи з Каліфорнійського університету (США), пише Ліза.

Менше драми, більше комедії!
Ми, жінки, дуже захоплюємося своїми ролями. Мама і дружина — значить, мама і дружина. З одного боку, це добре: близькі відчувають себе впевнено. З іншого — в будинку стає нудно, сумно і енергетично важко. Самі ведіть себе по-різному і іншим це дозволяйте. Життя, як відомо, театр, а сімейне — ще трохи і цирк. Найщасливіші ті шлюби, в яких подружжя кажуть: “Нам весело разом”.

Смішних ситуацій у кожній родині багато, їх треба тільки побачити, ну або створити самим. Дивіться разом комедії, грайте в “Крокодила” і буріме, переказуйте веселі історії. Сміх об’єднує, створює теплі стосунки. Навіть більше, ніж, наприклад, їжа. Тому спочатку — анекдот, потім — вечеря.

В анекдотах все закінчується добре чи смішно, а в житті ми не розмовляємо, скандалимо, ляскаємо дверима, розлучаємося. І довго пам’ятаємо погане, псуючи собі життя.

Спробуйте будь-який конфлікт з партнером описувати, так якщо б ви були гумористом. І тоді саме сімейне життя буде виглядати набагато легше і веселіше. Головне — не переходити межу між сміхом і висміюванням.

Джерело: gazeta.ua