Спорт без тренажерів: цікаві варіанти

26 Травня 2017 12:30

Якщо ви не готові витратити половину вихідного дня на похід в спортзал, включайте фізичну активність в звичний режим дня.
Гра в фрізбі

Гуляєте парку з собакою? Не стійте на доріжці, поки собака бігає і стрибає навколо вас, візьміть вихованця на поводок і пройдіться на хорошій швидкості, а потім як слід пограйте.
Прогулянка з собакою – 112 ккал за 30 хв. Активні ігри на вулиці – 141 ккал за 20 хв. Купання собаки – 57 ккал за 20 хв.
Наводите порядок вдома або на дачі? Підходьте до збирання як до кардіо-тренування в спортзалі: рухайтеся на хорошій швидкості і намагайтеся не зупинятися протягом 40-50 хвилин, щоб частота пульсу не зменшувалася.
Посадка дерев або прибирання листя – 136 ккал за 30 хв. Миття вікон – 95 ккал за 30 хвилин.Відправляєтеся за покупками? Вибирайте на парковці найдальші місця, щоб вам довелося пройтися до входу в магазин. Коли ведете машину, тримайте спину прямо – так ви тренуєте м’язи преса і спини. Коли несете покупки, намагайтеся рівномірно розподіляти навантаження на ліву і праву руки.
Похід по магазинах і розвантаження покупок будинку – 52 ккал за 30 хв.

Йдете на прогулянку з дітьми? Візьміть скакалки, фрісбі, велосипеди. Коли качаєте малюків на гойдалках, міняйте руки, щоб дати рівномірне навантаження на трицепси
Катання дитини на гойдалці – 43 ккал за 15 хв. Гра у фрісбі – 102 ккал за 30 хв. Стрибки зі скакалкою – 102 ккал за 20 хв.

30 тис. ккал за рік
Щоб витратити таку кількість калорій, можна 10 разів пробігти марафон, а можна кожен день по 3 години проводити на ногах, підрахували медики з Лондонського університету. За рік зможете позбутися від 4-5 зайвих кілограмів, не змінюючи звичного харчування. Як знайти ці 3 години щодня? Ходіть пішки по сходах; стійте, коли розмовляєте по телефону; в офісі пройдіться по коридору; частіше підходите до колег, замість того щоб писати електронні листи або дзвонити.

Джерело: zdorovia.com.ua