Топ-10: Країни з найкращою медициною в світі.

19 Травня 2017 17:39

Навіть якщо людина веде здоровий спосіб життя, вживає органічну їжу і часто тренується, у неї можуть виникнути непередбачені обставини і надзвичайні медичні ситуації. Коли справа доходить до рівня кваліфікації медичних послуг, аналізується безліч факторів.

Якщо країна в змозі запропонувати комбінацію найкращих державних і приватних медичних послуг та служб, вона заслуговує на місце в цьому списку.

Для вас навряд чи стане сюрпризом той факт, що США немає в списку лідерів. Але викликає здивування, що туди не ввійшла і Німеччина. Звичайно, тут багато суб’єктивного, але дані цікаві.

В рейтингу враховується тривалість життя, вартість охорони здоров’я, а також безліч інших факторів, що формують загальний показник ефективності.

Більшість з країн у цьому списку вас навряд чи здивують, але є також і кілька несподіванок.

10. Медицина в Швеції (62.6)

Топ-10: Страны c наилучшей медициной в мире. ФОТО

Крім чистого повітря Швеція пропонує своїм громадянам прекрасне здоров’я. Система фінансується урядом, покриваючи 97% медичних витрат, у той час як громадянин піклується про 3%. що залишилися.

І хоча догляд за зубами не фінансується державною системою охорони здоров’я, він все ж таки частково субсидирован, і абсолютно безкоштовний для дітей у віці від 0 до 19 років.

9. Медицина в Швейцарії (63.1)

Топ-10: Страны c наилучшей медициной в мире. ФОТО

Будучи однією з найкрасивіших країн у світі, Швейцарія також має найвищий рівень тривалості життя (з 2012 року) 80.5 років для чоловіків і 85 років для жінок.

Це, безсумнівно, є частковою заслугою системи охорони здоров’я країни. Медичні послуги здебільшого покриваються урядом, але частково і громадянами — за допомогою особистого медичного страхування.

Всі громадяни Швейцарії зобов’язані мати медичний поліс.

8. Південна Корея (65.1)

Топ-10: Страны c наилучшей медициной в мире. ФОТО

Ви могли про це не знати, але Південна Корея славиться одним з найкращих медичних систем в світі.

Одна з головних проблем, якою займається південнокорейський уряд — це забруднення навколишнього середовища, яке призводить до збільшення хвороб у місцевих жителів. Щоб поліпшити ситуацію, була введена єдина система охорони здоров’я, що надає рівні та справедливі переваги медичного догляду для 100% південнокорейських громадян.

7. Медицина в Австралії (66)

Топ-10: Страны c наилучшей медициной в мире. ФОТО

Чудова погода і пасторальний спосіб життя роблять Австралію однією з кращих країн для життя. Але ще однією причиною є дуже ефективна система охорони здоров’я.

З універсальною медичною системою федеральний уряд компенсує приблизно 75% медичних рахунків громадян, в той час як 25% фінансується приватним медичним страхуванням.

В той час, як стоматологія, оптометрія та збір за послуги швидкої допомоги не покриваються урядом, фінансово незабезпечені громадяни можуть користуватися цими послугами завдяки субсидіям.

6. Медицина Італії (66.1)

Топ-10: Страны c наилучшей медициной в мире. ФОТО

Випередивши Австралію всього на 0.1 пункт, Італія теж пропонує кращу медицину в світі. У країні діє змішана система охорони здоров’я.

З середньою тривалістю життя в 82 роки, всі операції в Італії безкоштовні як в громадських, так і в приватних лікарнях. Невідкладна медична допомога абсолютно безкоштовна для всіх жителів, навіть які нелегально проживають на території країни.

5. Медицина в Іспанії (68.3)

Топ-10: Страны c наилучшей медициной в мире. ФОТО

Крім чудової державної системи охорони здоров’я, в Іспанії дуже компетентні лікарі, добре навчені медсестри та найкраще медичне обладнання.

За ліки, що відпускаються за рецептом платять через спеціальну систему оплати, де мешканці зобов’язані сплатити невелику частину вартості ліків, в той час як більша частина покривається державою.

Безсумнівно, саме такою повинна бути краща медицина в світі.

4. Медицина в Ізраїлі (68.7)

Топ-10: Страны c наилучшей медициной в мире. ФОТО

Право на медичне обслуговування в Ізраїлі є фундаментальним правом для громадян країни.

Система охорони здоров’я Ізраїлю універсальна, і вимагає від усіх громадян наявності медичної страховки.

Система регулюється державою і є однією з найбільш технологічно просунутих в світі, з сучасним обладнанням і добре навченими лікарями та медсестрами.

Слід зазначити, що Ізраїль швидко стає популярним напрямком для медичних туристів.

3.Охорона здоров’я в Японії(74.1)

Топ-10: Страны c наилучшей медициной в мире. ФОТО

Як майже всі ефективні системи охорони здоров’я, Японія забезпечує універсальне медичне страхування, яке субсидує значну частину медичних витрат людини.

Найнятий громадянин зазвичай отримує додаткове приватне страхування від свого роботодавця, але Японія приділяє значну увагу своїм безробітним і бідним громадянам.

Від медичних зборів звільняють безпритульних та людей з низьким доходом, які отримують урядову субсидію.

2. Медицина Сінгапуру (81.9)

Топ-10: Страны c наилучшей медициной в мире. ФОТО

Систему охорони здоров’я Сінгапуру неможливо не внести в цей список. Вона ефективна і з точки зору фінансування, і з точки зору ефективності — це рідка комбінація, яка характерна найкращій медицині в світі.

Крім державної медицини, приватна охорона здоров’я в Сінгапурі також дуже ефективно.

Таким чином, громадяни отримують більш ніж відповідний догляд, як від державного, так і приватного сектора.

1. Краща медицина світу — Гонконг (92.6)

Топ-10: Страны c наилучшей медициной в мире. ФОТО

Таким чином, у Гонконгу найкраща охорона здоров’я у світі, частково завдяки його добре розвиненій медичній системі.

Рівень тривалості життя тут один з найвищих, а рівень дитячої смертності-один з найнижчих у світі.

Як і в Сінгапурі, медичні послуги Гонконгу пропонуються як урядовим, так і приватним сектором.

За матеріалами newrezume.org

Джерело:  infokava.com