У Києві відключать гарячу воду в сотнях житлових будинків

17 Травня 2017 10:28

З 16 травня для частини споживачів Шевченківського та Солом’янського районів столиці буде припинено гаряче водопостачання в зв’язку з проведенням гідравлічних випробувань, які проводить ПАТ “Київенерго”.

З 16 по 25 травня випробування тепломереж проводяться від станції теплопостачання №1. На цей період гаряче водопостачання тимчасово припинено для 158 житлових будинків, 9 лікувальних установ, 7 дитячих садків, 5 шкіл і 152 відомств в Шевченківському районі; для 4 житлових будинків, 1 лікувальної установи, 1 школи та 2 відомств в Солом’янському районі.

Нагадаємо, гідравлічні випробування – це метод діагностики, який використовується щорічно відразу після закінчення опалювального сезону і по серпень включно, щоб завчасно виявити і виправити до початку наступного опалювального сезону пошкоджені і зношені ділянки тепломереж. Згідно з нормативами, випробування здійснюються за допомогою води температурою до + 40° С, яка подається в тепломережі з підвищеним тиском. Тому технологічно неможливо випробувати тепломережуа без відключення гарячої води.

Дізнатися терміни проведення гідравлічних випробувань на кожній вулиці міста можна за допомогою спеціального сервісу на сайті для клієнтів “Київенерго”. Після того як споживач вибере свій район і вулицю, на екрані з’явиться інформація про термін тимчасової відсутності гарячої води.

http://kiev-ukr.segodnya.ua