У Києві зафіксовано захворювання на ботулізм

31 Травня 2017 14:38
 
Агенція УНН повідомила, що поміж мешканців столиці України сталося три випадки захворювання на цю вкрай небезпечну хворобу. При цьому один пацієнт, 1976 року народження, помер. Як розповіли близькі покійного, він їв в’ялену рибу промислового виробництва. Двоє інших постраждалих теж розповіли, що вживали тарань та в’яленого коропа промислового виробництва.

Головне управління Держпродспоживслужби Києва розпочало епідеміологічне розслідування усіх трьох випадків. Вже встановлено виробника та відправника в’яленої риби. Вони діють у місті Світловодську. У Києві тимчасово наклали заборону на реалізацію такої продукції. А тим, хто вже її придбав, рекомендують не вживати.

Ботулізм – гостре токсико-інфекційне захворювання. Найчастіше токсин  нагромаджується у в’яленій або слабо просолена рибі, ковбасі, шинці, а також у м’ясних, рибних, овочевих, грибних консервах, виготовлених з недотриманням умов стерилізації.