Український стартап залучив рекордні $110 млн інвестицій

11 Травня 2017 13:36

Український стартап залучив рекордні $110 млн інвестицій

Український стартап Grammarly залучив $110 млн в рамках раунду фінансування, який провела компанія General Catalyst разом з IVP та Spark Capital.

Grammarly – це фактично додаток на основі штучного інтелекту, який допомагає користувачам у створенні повідомлень, документів і постів у соціальних мережах, забезпечуючи їх граматичну та стилістичну правильність.

Grammarly надає рекомендації відповідно до контексту документа користувача та його комунікативних цілей. Запропоновані виправлення допомагають користувачам писати без помилок, структурувати текст, підбирати правильний тон і створювати повідомлення, які зрозуміє адресат.

Проект було створено у 2009 році Олексієм Шевченком, Максимом Литвином та Дмитром Лідером. В 2011 році до команди приєднався Бред Хувер (Brad Hoover), який з 2011 року обіймає посаду генерального директора компанії. На сьогодні у Grammarly працює понад 100 фахівців, а сервісом щодня користується майже 7 млн людей.

Першу версію продукту було створено в Києві. Штаб-квартира Grammarly розташована в Сан-Франциско, нещодавно компанія відкрила третій офіс у Нью-Йорку.

З моменту запуску Freemium (безкоштовної версії продукту), в січні 2015 року, кількість активних користувачів, які використовують Grammarly щоденно, перевищила 6,9 мільйона. Продукт Grammarly доступний у різних інтерфейсах створення документів, у тому числі у вигляді браузерної та десктопної інтеграції.

Серед клієнтів компанії: NASA, Dell, Dow Jones, Expedia, Salesforce, Cisco, університети Arizona State, University of California.

http://www.uapost.us