В українських школах вперше з’явиться онлайн-курс

21 Травня 2017 10:40

В українських школах вперше з’явиться онлайн-курс

Міністерство освіти і науки погодило використання у школах безкоштовного масового онлайн-курсу «Лайфхаки з української мови». В Україні таке сталося вперше.

Про це пише Platfor.ma.

Ця програма створена для того, щоб допомагати учням готуватись до зовнішнього незалежного опитування.

За задумом міністерства, цей курс допоможе дітям, які не мають змоги вивчати українську. «Уже три роки діти з Криму та непідконтрольних територій Донбасу майже не вивчають у школах українську мову і літературу, історію України, – пояснює міністр освіти Лілія Гриневич.

– Однак багато таких дітей виявляють бажання отримати український атестат про середню освіту, вступити до наших ВНЗ. Для цього їм потрібно обов’язково складати зазначені предмети, зокрема й під час вступу за спрощеною системою через освітні центри “Донбас-Україна” та “Крим-Україна”. Тому для нас дуже важливо, що онлайн-курсом зможуть скористатися діти з Криму та Донбасу». 

«Лайфхаки з української мови» – це програма коротких відео, які поетапно навчають користувачів мові. Курс складається з п’яти модулів:  Також є супутній інтерактивний підручник, 275 тестів для перевірки власних знань, та спеціальні «аркуші учня», які дозволяють скласти власний міні-конспект з усіх тем.

http://www.uapost.us