Важка музика заспокоює нерви – вчені

2 Травня 2017 12:14
udoktora.net

udoktora.net

Музична терапія дає добрі результати

Дослідники з Австралії перевірили,чи дійсно важка і агресивна музика,така як панк або метал, призводить до аналогічно агресивної поведінкислухача, пише .

Підсумки дослідження були прямопротилежними: така музикадопомагає людині впоратися зі злістю і роздратуванням і налаштовує на позитивний лад.

Вчені Ліа Шарман і Женев’єва Дингл з австралійського Університету Квінсленда провелиексперимент над групою людей у віці від 18 до 34 років. Довівши випробовуваних до станугніву, дослідники запропонували частині з них послухати важку музику на свій вибір, а іншій частині – охолонути” в повній тиші.

Як з’ясувалося, у тих, хто пройшов сеанс музичної терапії, вирівнювалося серцебиття, емоціїзмінювалися на позитивні і з’являвся настрій на творчу роботу, пише портал Raw Story.

Виходячи з результатів експерименту, вчені зробили висновок, що прослуховуванняагресивної музики далеко не обов’язково призводить до деструктивної поведінки. Дослідники вважають, що важка музика навпаки допомагає людям впоратися зі злістю і гнівом,налаштовуючи їх на творчий лад.

 

Джерело: Сегодня