Від Хемінгуея до Шанель. 10 надихаючих автобіографій великих людей

11 Травня 2017 17:36

Від Хемінгуея до Шанель. 10 надихаючих автобіографій великих людей

© smithjklc0/Pixabay

Популярний інтернет-портал Business Insider представив список захоплюючих і надихаючих автобіографічних книг.

Як пише видання, автобіографічні літературні твори знаменитих людей часто розповідають історії про тернисту дорогу на шляху до мрій та цілей. Вони дозволяють зазирнути за ширму успіху і побачити розчарування, невдачі і величезну боротьбу особистостей. Поділившись історією свого життя, музиканти, актори, політики і кухаря відкривають надихають читачів на сміливі кроки у бік власних цілей.

Про їжу: строго конфіденційно. Записки кулінарного підпілля, Ентоні Бурден

Це найвідоміша книга Ентоні Бурда, шеф-кухаря нью-йоркського ресторану Ле-Аль.

Це не просто роздуми справжнього професіонала про улюблену справу, це написана з підкупливою чесністю автобіографія дуже непересічної людини, яка читається, як авантюрний роман, що розкриває таємний світ ресторанної справи і зворотний бік нічного життя сучасного Нью-Йорка, повний колоритних персонажів і химерних поворотів долі.

Свято, яке завжди з тобою, Ернест Хемінгуей

Париж «золотих двадцятих» для мільйонів читачів усього світу навіки залишиться «Парижем Хемінгуея» – містом, де не маючи за душею зайвого гроша можна жити, працювати і бути щасливим.

Десятиліттями цей твір публікувався за його оригінальним рукописом 1964 року й вийшов через три роки після смерті письменника.

Автобіографія Малкольма Ікса, Алекс Хейлі

Автобіографічна книга афроамериканського ісламського духовного лідера, революціонера і борця за цивільні права Малкольма Ікса.

Після публікації книги, оглядач New York Times описав її як «блискучу, болючу й важливу книгу». У 1998 році журнал Time включив Автобіографію Малкольма Ікса в число десяти документальних книг, обов’язкових до прочитання.

Влийте в неї своє серце, Говард Шульц

Говард Шульц займався маркетинговим просуванням кухонного начиння і товарів для дому, коли вперше зіткнувся з Starbucks.

Зараз це один з провідних світових брендів, а книга Влийте в неї своє серце розповідає про роль Шульца у становленні компанії і вибудовуванні репутації «чашка за чашкою».

Як писати книги. Мемуари про ремесло, Стівен Кінг

Книга, в якій зібрані автобіографічні, мемуарні мотиви співіснують не тільки з роздумами про письменницьке мистецтво взагалі, але і справжніми професійними порадами тим, хто хоче писати, як Стівен Кінг.

Як формується письменник? Які головні секрети його нелегкого ремесла? Що, строго кажучи, взагалі необхідно знати і вміти людині, щоб його творіння очолювали міжнародні списки бестселерів? Ось лише деякі з питань, на які знайдуть відповіді в цій книзі.

Втрачаючи невинність, Річард Бренсон

Творець унікального бренду Virgin, що об’єднує величезну кількість абсолютно різнорідних, але разом з тим успішних бізнесів, продовжує радувати новими досягненнями і ще більш зухвалими планами.

Захоплююче, відверто і з м’яким гумором автор розповідає про найбільш значущі події в своєму житті: провали і перемоги, невдачі і досягнення.

Життя, Кіт Річардс

Як народилася одна з найбільших груп в історії рок-н-ролу? Як з’явилася пісня Satisfaction? Як перенести тягар слави, як не впасти в паніку при вигляді найкрасивіших жінок в світі і що робити, якщо твоя машина набита забороненими препаратами, а на хвості – копи?

У своїй книзі один із засновників Rolling Stones Кіт Річардс відповідає на ці питання, дає поради, як вижити у найскладніших ситуаціях, розповідає історію року, вчить грати на гітарі і дуже докладно пояснює, що таке справжній рок-н-рол.

Довга дорога до свободи, Нельсон Мандела

У своїй книзі Мандела розповідає про ранне життя, досягнення повноліття, отримання освіти та 27 роках проведених у в’язниці.

У часи апартеїду Мандела вважався терористом і був посаджений у в’язницю на острові Роббен за участь у діяльності АНК. З тих пір він домігся міжнародного визнання за об’єднання народу Південної Африки. В останніх розділах книги описується політичне сходження і переконання, що боротьба проти апартеїду триває.

Моя коротка історія, Стівен Хоккінг

Щиро і людяно написана книга, в якій Стівен Хокінг, один із найбільш блискучих учених нашого часу, відверто розповідає про основні віхи своєї такої неординарної життя і про тих дослідних проблеми, у сфері яких він зробив воістину великі відкриття.

Коко Шанель. Життя, розказане нею самою, Коко Шанель

Ця сенсаційна книга вперше проливає світло на найпотаємніші сторінки біографії Коко Шанель. Це не просто мемуари, а гранично відверта сповідь найвеличнішої жінки XX століття. Історія Шанель, розказана нею самою.

«Герцогинь багато, а Шанель одна», – відповіла вона на пропозицію руки і серця від герцога Вестмінстерського, найбагатшої людини в Європі. Вона ніколи не лізла за словом в кишеню, не підкорялася правилам і жила «проти течії».

Джерело: nv.ua