Вікенд киянина на 20 та 21 травня

20 Травня 2017 11:13

Відшуміло Євробачення і у Києві наче затишшя перед наступними вихідними, коли  у ритмі танго будемо святкувати День міста. Проте, для велолюбителів ці вихідні точно запам’ятаються – на Софійській площі стартує велопарад, а увечері презентують оновлений велотрек!  Крім того, саме цієї суботи столичні музеї відкривають двері уночі.  А у Мистецькому арсеналі триває головна подія року для читачів – Книжковий арсенал – саме час із спокійним серцем спустошувати скарбничку, і вирушати за новинками і автографами улюблених письменників…

СУБОТА, 20 травня

Всі свої. Діти.

Якщо у вас є діти шкільного віку, то ви, напевне потайки закреслюєте дні у календарі до останнього дзвоника. Цими вихідними є гарна нагода подумати про літо – відвідати традиційний дитячий маркет – «Діти. Все для літа». Всі. Свої і 150 українських виробників пропонують: усе, окрім дітей (примітка організаторівJ ) Радять приходити зі своїми 😉
Коли: 20–21 травня, з 10:00 до 20:00
Де: вул. Десятинна, 12
Вхід вільний


Скандинавська Ніч

20 травня в Музеї Історії Києва, за підтримки посольств Данії, Норвегії, Швеції та Фінляндії відбудеться подія, присвячена культурі скандинавських країн. Отже, ми вас запрошуємо зануритись у, здебільшого маловідоме нам, минуле та сучасне Скандинавії. На трьох поверхах музею, одразу після урочистого відкриття заходу, на вас будуть чекати: дискусії, майстер-класи, лекції з історії та літератури, розповіді про подорожі, про стиль життя скандинавів а також музика, кіно, конкурси з призами та багато інших цікавинок. Окремо зона буде працювати для дітей.  До слова, тільки на Скандинавській Ночі ви зможете скуштувати найвідомішу у світі (досі чомусь невідому в Україні) данську страву – бутерброд-Smørrebrød!

Коли: з 18:00 по 2:00

Де: Музей Історії Києва

Вартість: для дітей/молоді (7-16 років) – 100 грн.; дорослі – 250 грн.


У ритмі весни

Киян запрошують на фестиваль сучасної електронної музики Стрічка. Можна довго розписувати хто і що гратиме, але організатори фесту написали таке ліричне запрошення, що без зайвих коментарів: «На Стрічкоткацькій фабриці свято. Ось чому: на деревах щойно з’явилися перші бруньки, сонце перетворило сніг на дзвінкий струмок, що біжить униз вулицею Нижньоюрківською, птахи заспівали на схилах пагорба, на якому тримається “Лісовий Причал”, а ми затвердили постер та лайн-ап фестивалю сучасної електронної музики Стрічка і нарешті ділимося ними з вами. Ім’я цьому святу – весна. А Стрічка – то є святкування в щасливому забутті. Приєднуйтесь».

Коли: 21:00 до 21 травня, 23:59

Де:Нижньоюрківська, 31

Вартість: 25 євро (за поточним курсом)


Ювілейні дитячі велоперегони

20 травня у Києві велодень. І саме цими вихідними відбудуться особливі, ювілейні, двадцяті дитячі велоперегони «Ми – чемпіони!». В перший день змагань, 20 травня (субота) приймають участь гонщики з 3 до 6 років. У другий день змагань, 21 травня (неділя) приймають участь гонщики з 7 до 10 років.  До учасників – мінімальні вимоги: наявність велосипеда (біговела), шолому і бажання кататися. Всім учасникам вручаються нагороди – медалі та грамоти! І навіть якщо у вас нема діток такого віку це видовище яке варто побачити J

Коли: З 20 травня, 10:30 до 21 травня, 8:30

Де: парк «Дубки», метро Сирець

Вхід вільний


KidsMovieFest

Ще одна цікава «дитяча» подія, яка, напевне припаде до душі і дорослим –  Мiжнародний дитячий кiнофестиваль KidsMovieFest.  У програмі фестивалю фільми, зняті самими дітьми 9-18 років. Це перший досвід для України. На фестивалі будуть представленi фільми більш ніж з 13 країн світу.  ​Свої роботи надіслали юні режисери з Америки, Італії, Іспанії, Польші, Франції, Англії, Латвії, Літві, Росії, Білорусі. З ними будуть змагатися картини українських талантів з кіношкіл Києва, Харкова, Одеси. У конкурсній програмі – фільми тривалістю до 20 хвилин. Учасники – діти з усього світу.  Наймолодшому режисерові – 9 років. Найстаршому – 18.

Коли: З 20 травня, 13:00 до 21 травня, 17:00

Де: кінотеатр «Кінопанорама»

Вартість: 50-100 грн.


День сім’ ї  у парку

20 травня 2017 року Києві відбудеться шостий сімейний фестиваль “День сім’ї”. У парку «Перемога» влаштують безліч безкоштовних розваг для всієї родини: майстер-класи для дітей і дорослих, зона здоров’я і активні види відпочинку, уроки стилю, зона моди і краси. А також ярмарок та смачна і корисна їжа для всіх.

Коли: 10:00 по 20:00

Де: парк «Перемога»

Вхід вільний


День Вуличної Музики

20 травня 2017 у м. Києві та ще у 40 містах по всій Україні четвертий рік поспіль відбудеться День Вуличної Музики. В столиці День Вуличної Музики можна буде відвідати на наступних локаціях:  Пейзажна алея під котами — найстарша локація, якій цьогоріч виповнюється 4 роки;  Love Music локація — у парковій зоні під Пейзажною алеєю; Музичний Променад розтягнеться по всій Пейзажній алеї. Найбільшим здобутком IV Дня Вуличної Музики команда ДВМ Київ вважає “Локацію маленьких інтелігентів”, на якій виступатимуть впродовж дня юні таланти. Знайти її можна буде за адресою вул. Велика Житомирська, 21а.

Коли: з 12:00 по 22:00

Де: Пейзажна алея

Вхід вільний


НЕДІЛЯ, 21 травня

Фестиваль танцю у Феофанії

Гарна погода сприяє танцям! Так вважають у парку Феофанія і запрошують на Фестиваль танцю. 21 травня з 14:00 на вас чекають виступи танцювальних шкіл найрізноманітніших напрямів – від українських народних до спортивних та бальних танців. Для дітей з 14:00 до 19:00 влаштують  – майстер-класи. Для малечі працюватимуть зони творчих майстер-класів, де можна буде навчитись робити орігамі чи листівки у техніці квіллінг, ліпити із солоного тіста та робити власними руками віночки із паперових квітів.

Коли: 12:00-19:00

Де: парк Феофанія, вул. Академіка Лебедєва, 32. Доїхати до парку можна від ВДНГ на 548 маршрутному таксі.

Вартість: 20 грн, 5 грн – школярі і студенти, безкоштовно – діти до 7 років і пенсіонери


“Витребеньки Бабусі Ягусі”

21 травня  у  Музеї історичних коштовностей влаштують незвичну і ексклюзивну екскурсія від… Бабусі Ягусі.  Як запевняють у музеї, їхня старенька теж ексклюзивна, не типова – добра, весела, обізнана, бо вже тисячі років живе. Полюбилася колись їй наша Україна, тут й оселилася та бачила все, що відбувалося на наших землях у давнину, зі знаними ювелірами була знайома. Хоче розказати діточкам все, як було насправді, та ще трохи побешкетувати, погратися та складні загадки малечі позагадувати.  Захід розрахований на дітей 5–8 років.
Коли: о 14:00

Де: вул. Лаврська, 9, корпус 12 (територія Києво-Печерської Лаври).  Для участі потрібно зареєструватися за телефоном (044) 280-13-96 або за посиланням: https://goo.gl/y2ppkJ.

Вартість: 50 грн.


Оперний вікенд

Французький інститут в Україні запрошує киян послухати оперу  “Аріодант” Георга Фрідріха Генделя (1685-1759).  Яке ж це диво – творіння фестивалю Екс-ан-Прованс (2014 року) у постановці Річарда Джонса і чудових співаків, в тому числі Патріція Петітбон і Сандрін Піауї! Бароковий твір вдало перетворився на драму однієї сучасної родини. Перед показом відбудеться вступна лекція від лекторки Культурного Проекту Anna Gadetska.

Коли: з 17:00 по 19:00

Де: Пушкінська, 31,в1
Вхід вільний за реєстрацією: goo.gl/forms/tYExrHiFh91OdSTi1

https://vechirniykiev.com.