Як відучити дітей від солодощів: 10 корисних порад

23 Травня 2017 09:07

Що робити, якщо дитина просить цукерку або інший смаколик, а ви її давати не хочете, оскільки не можна (цукерка вже десята за рахунком, скоро обід)?

1. Шукайте корисну заміну цукеркам, яку не доведеться обмежувати (мармелад, сухофрукти, цукати).

2. Запропонуйте дитині не їсти цукерку зараз, а заховати в тайник, про запас.

3. Якщо дитина просить солодке перед обідом, підіть на компроміс: відламайте крихітний шматочок і дайте малюкові, решта пообіцяйте дати після обіду.

4. Інформація до роздумів: “Схоже, що старанність властива багатьом дітям. З’їдаючи що-небудь солодке, коли вони втомилися, вони викликають підйом цукру в крові, після якого йде спад, а потім настає рівновага. Зниження вмісту цукру в крові призводить до підвищення апетиту, що змушує дітей відчувати себе голодними, і вони із задоволенням з’їдають інші, більш калорійні продукти. Це корисно не кожній дитині, і такий підхід можна критикувати, але це свідчення мудрості нашого організму, до сигналів якого слід прислухатися. “(Еда Ле Шан” Коли ваша дитина зводить вас з розуму “.)

5. У будинку не повинно бути солодощів, які дитині заборонені.

6. Якщо дитина пропонує вам частування – ніколи не відмовляйтеся. Дуже важливо навчити її пригощати, ділитися і отримувати радість від цього.

7. Краще тримати солодке у вільному доступі, ніж влаштовувати ажіотаж, ховати, “вирощувати все нові і нові заборонені плоди”. А щоб виставлені на столі кілограми цукерок не загрожували дитині довічним діатезом, купуйте солодке невеликими кількостями.

8. Коли ви караєте дитину позбавленням солодкого – намагайтеся робити це з попереднім попередженням. І обов’язково поясніть, коли і за яких умов вона зможе отримати десерт.

9. Якщо дитина отримала в подарунок багато цукерок, не варто їх забирати. Краще запропонуйте використовувати частину цукерок для виготовлення виробів і прикрас.

10. Домовляйтеся заздалегідь, скільки цукерок дитина може з’їсти після їжі або за день.

Джерело: http://ditey.com/baby_food/10537yak-viduchiti-ditei-vid-solodosziv-10-korisnih-porad.html