Як зрозуміти, що ви знайшли свою любов

16 Травня 2017 17:52
Як зрозуміти, що ви знайшли свою любов

Це питання мучить деяких людей не менше, ніж велика філософська загадка: “Заради чого ми взагалі живемо?”.

І чоловікам, і жінкам на ранніх етапах стосунків – побачення, переїзд або навіть заручини – часто не дає спокою одне питання. Його можуть задавати скептично налаштовані друзі або родичі, які бояться ризику. Мати вашої дівчини може повернутися до вас за вечерею і запитати: “Що робить для тебе мою дочку тією самою?”. Або під час дівич-вечора підпила подруга нареченої поцікавиться: “Ти впевнена, що хочеш прожити з ним усе життя?”.Ось у чому полягає питання, з яким стикається кожна нова пара: “Як дізнатися, що ви дійсно зустріли свою любов?”.

Це питання мучить деяких не менше, ніж велика філософська загадка: “Заради чого ми взагалі живемо?”. І адекватну відповідь знайти важко.

“Боже, – можете сказати ви, – та я просто люблю її” або “він розуміє мене, як ніхто”. Якщо ви не в настрої бути відвертими, то просте: “вся справа у відчуттях. Ти зрозумієш, коли зрозумієш” змусить людей від вас відчепитися.

Складно задовольнити свої потреби, якщо ви їх не знаєтеАле як це зрозуміти?

Як консультант зі стосунків я працювала і з людьми, які зустрічалися, і з тими, хто вже заручився, і багато з них були на сто відсотків упевнені, що хочуть одружитися, але були абсолютно не в змозі пояснити чому. Звичайно, любов важко пояснити і часто можна навіть сплутати з дружбою, потягом або захопленістю. Можливо, не так і дивно, що це питання досі мучить людей.

Але незважаючи на те, що багато пар, з якими я працюю, не можуть назвати причину свого “розуміння”, я помітила в цих парах, які поспішають до вівтаря, щось спільне: всі вони надзвичайно задоволені своїми стосунками.

Задоволення, якщо спростити, означає, що кожен партнер отримує від стосунків те, чого потребує. Воно часто ґрунтується на відчутті правильності, яке чоловіки та жінки добре відчувають, але не завжди вміють правильно оформити в слова. Тим не менш, це одна з головних ознак успішних романтичних стосунків.

Отже, як саме задоволення допомагає вам зрозуміти, що ви зустріли свою любов? Ось чотири поради, які вам допоможуть:

1. Оцініть, наскільки ви задоволені своїми стосунками

Це може бути серйозним викликом. Щоб спростити завдання, я пропоную “розбити” стосунки на окремі аспекти: секс, фінансова сторона, емоційний зв’язок, спілкування і так далі – й оцінити, наскільки ви задоволені кожним із них. Якщо ви задоволені основними аспектами стосунків, високий шанс, що ви знайшли правильну людину і, можливо, це втихомирить невпевнений голос у вашій голові. Але навіть якщо щось не так, не панікуйте; можливо, є спосіб вирішити ці проблеми.

2. Запитайте себе: чи були ви більше задоволені попередніми стосунками?

Якщо ви в прямому сенсі слова отримували більше задоволення від минулих стосунків, ніж від нинішніх, наприклад, вам було набагато простіше поговорити зі своїм колишнім, ніж із нинішнім партнером, – вам варто розповісти партнеру, що вам потрібно в цих стосунках. Можливо, ви не зможете сформулювати це досить чітко, але навіть почати розмову корисно, оскільки постійні уявні порівняння з минулим можуть нашкодити вашому справжньому.

3. Чи легко вам уявити велику задоволеність стосунками?

Якщо ви з легкістю можете уявити, що зробить ваші стосунки більш гармонійними, буде корисно сказати партнерові, чого саме ви хочете. Наприклад, якщо ви знаєте простий спосіб поліпшити своє сексуальне життя, займіться цим: це зміцнить ваші стосунки.

4. Визначте, чи потрібно вам попрацювати над собою

Якщо уявити поліпшення стосунків вам складно, але при цьому ви відчуваєте невідбутне почуття невдоволення, це може означати, що ви просто самі не розумієте, чого хочете від стосунків. Відповідно, складно задовольнити свої потреби, якщо ви їх не знаєте.

Це відчуття невдоволення може бути сигналом, що вам потрібно попрацювати над собою. Можливо, вам варто якийсь час побути одному, щоб краще зрозуміти свої бажання і цінності.

Джерело:  НВ