«Зіркові» татусі читатимуть казки

18 Травня 2017 10:32
«Зіркові» татусі читатимуть казки

Існує стереотип, що казки дітям зазвичай читають саме жінки. Насправді чоловіки так само, як і жінки, можуть і хочуть займати активну позицію у вихованні дітей.

Міжнародні дослідження доводять, що активна участь татусів у вихованні дітей сприяє покращенню стосунків у родині, впевненості та успішності дітей. У той же час, середньостатистичний тато в Україні проводить з дитиною приблизно 4 хвилини на день. Цим українські родини значно відрізняються від  європейських, де чоловіки проводять більше часу з дітьми, а також значно частіше беруть відпустку по догляду за дитиною. В той же час, за результатами опитування компанії “GfK”, 80% чоловіків похилого віку шкодують про те, що проводили з дітьми так мало часу.

Показуватимуть приклад українським батькам «зіркові» татусі. В рамках соціальної акції Фонду народонаселення ООН «Тату, почитай мені!», що проводитиметься під час «Книжкового Арсеналу», вони читатимуть книжки маленьким відвідувачам  та ділитимуться своїми секретами виховання з їхніми батьками. Спеціальними гостями будуть дітки з обмеженими можливостями, зокрема Дмитро Ружевич, наймолодший в Україні директор бібліотеки.
18 травня, 11:00-12:30  читатимуть Влад Яма, Євген Кошовий, Антон Мартинов

19 травня, 10:00 – 11:30 читатимуть Василь Вірастюк, Олег Скрипка, Павло Ковтонюк

20 травня, 10:00 – 11:00 читатимуть: Тарас Тополя, Миколай Ліщук, Володимир Єрмоленко.

Місце проведення: зал “Дукат”, 2-ий поверх.

https://vechirniykiev.com.ua/news/zirkovi-tatusi-chytatymut-kazky