10 “затишних” книжок, від яких неможливо відірватися

3 Червня 2017 15:32

© belchonock/Depositphotos

© belchonock/Depositphotos

У дощові та похмурі дні або в моменти моральної виснаженості хочеться загорнутися в теплий плед, взяти книгу і пірнути в неї з головою.

НВ склало добірку книг, які допоможуть читачеві відчути комфорт, затишок і гармонію, які сповнені любові і добра, таємниць і загадок, пригод і пізнавальних історій. Запасайтеся какао, смачним печивом та обирайте книгу, яка врятує вас від смутку.

Ті, що співають у терні – Колін Маккалоу

Романтична сага, яка читається на одному диханні та змушує читача співпереживати героям. Історія про три покоління родини австралійських трудівників, про людей, які шукають своє щастя. Колін Маккалоу описує сильні та глибокі почуття, радості, трагедії і пригоди, любов до рідної землі та природи.

Смажені зелені помідори в кафе «Зупинка» – Фенні Флеґґ

Цей роман став класикою американської та світової літератури. Смажені зелені помідори – це історія про жіночу дружбу, про долі людей, що жили в маленькому американському містечку, про житійські турботи, про переплетення любові та ненависті, страху і надії, щирості і болю, перемог і поразок. Автор книги не дотримується хронологічної або будь-якої іншої послідовності, історія викладається так, ніби її розповідає друг під час бесіди.

Тринадцята казка – Діана Сеттерфілд

Маргарет працює в букіністичної крамниці свого батька. Вона не любить сучасну літературу й читає Діккенса, Вілкі Коллінза і сестер Бронте. Одного разу найвідоміша і популярна письменниця наших днів Віда Вінтер пропонує героїні стати її біографом. Крім своїх книг, Вінтер також відома тим, що жодному інтерв’юеру не сказала ні слова правди, на будь-які питання журналістів вона відповідала захоплюючими і нереалістичними, загадковими історіями. Коли Маргарет опиняється в стінах похмурого маєтка, населеного примарами, перед нею розгортається дивна історія сестер-близнюків, яка перегукується з її особистою історією і призводить до розгадки старої таємниці, що ї, зводила з розуму цілі покоління читачів,

Ходячий замок – Діана Уїнн Джонс

Книга Ходячий замок просякнута казкою, дивами та загадками. Знаменитий мультиплікатор Хаяо Міядзакі зняв за цим бестселером однойменний анімаційний фільм, який став лідером касових зборів. Героїня книги Софі живе в країні відьом, русалок і звірів, які говорять. Коли на дівчинку обрушується страшне прокляття Болотної Відьми, Софі звертається за допомогою до таємничого чарівника Хоула. Щоб позбутися чаклунства, героїні доведеться розгадати багато загадок, подружитися з вогняним демоном, підслухати спів русалок і багато іншого.

Шоколад – Джоанн Харріс

До маленького французького містечка приїжджають таємнича красуня Віанн Роше і її дочка Анук. Героїні розбурхують звичний уклад життя міста і відкривають тут шоколадну лавку. Місцеві жителі дедалі частіше відвідують магазин Роше, насолоджуючись солодкими, ласими цукерками. Консервативність і закостеніла «пристойність» міста потихеньку поступаються духові свободи й доброти.

Джейн Ейр – Шарлотта Бронте

Що робити, коли від тебе відвернувся світ і ти – лише його маленька піщинка. Життя закінчується? Ні. Любов, страх, загадки і таємниці – все це в найвідомішому романі Шарлотти Бронте Джейн Ейр.

Записки про Шерлока Холмса – Артур Конан Дойл
Шерлок Холмс знову береться за справу. Одну за іншою Великий детектив розкриває серйозні справи… І розуміє, що за їх організацією хтось стоїть. Хтось, хто володіє величезною владою і впливом у злочинному світі. Хтось бажає смерті Шерлоку. Хтось, з ким Детективу належить зустрітися в далекій Швейцарії, біля Рейхенбахського водоспаду. Саме там вирішиться доля Холмса…

Вино з кульбаби – Рей Бредбері

Увійдіть до світлого світу дванадцятирічного хлопчика і проживіть з ним одне літо, наповнене подіями, радісними і сумними, загадковими і тривожними; літо, коли щодня відбуваються дивовижні відкриття, головне з яких – ти живий, ти дихаєш, ти відчуваєш! Вино з кульбаби Рея Бредбері – класичний твір, який увійшов у золотий фонд світової літератури.

..Таємний сад – Френсіс Бернетт

Починаючись як сумна історія про життя дівчинки-сирітки, яка волею випадку опинилася в чужій сім’ї, повість перетворюється потім на захоплюючий детектив, де діє вже ціла компанія друзів. Але таємничий сад зможе відкрити свої двері лише тому, хто наділений щедрим і чистим серцем, здатний відгукнутися на чужий біль, готовий стати комусь вірним, справжнім другом…

Ожинове вино – Джоанн Харріс

Вино здатне творити дива і нові світи. Джей Макінтош, письменник, який не пише, безнадійно застрягши в минулому, знаходить шість пляшок домашнього вина, які дивом збереглися з часів його дитинства, про яке він згадує з гострою ностальгією, насолодою і гіркотою. Дивакуватий старий садівник, що назавжди перевернув життя Джея, а потім зник без сліду, створив вино, яке перевертає життя. Пошук себе, свого місця у світі, свого загубленого таланту жене Джея геть з Лондона до Франції, де він знаходить те, що, здавалося, було навіки втрачено. Фантастичний роман Джоанн Харріс Ожинове вино – про почуття і чуттєвості, про вина та вино, про правду, дружбу і чари, про аматорську алхімію.