7 причин, чому дитині обов’язково вчити вірші

10 Червня 2017 13:27

1. Розвиток пам’яті.
Регулярне заучування віршів дуже позитивно позначається на пам’яті дитини. Пам’ять, завдяки вивченню нової інформації, розвивається швидше і якісніше. В результаті дитина може запам’ятовувати краще матеріали на уроках в школі, а також іншу інформацію, яку вона чує.

kak-uchit-stihi-bystro-i-uvlekatelno-1.jpg (35.87 Kb)
2. Поліпшується мова і дикція.

Мова у дітей ще далеко не досконала, і саме завдяки віршам з виразним прочитанням вона покращується з кожним разом, а говорити і правильно формулювати дитині свої думки вдається все краще.

3. Поповнюється словниковий запас.
Дитина, вивчаючи вірші, дуже швидко поповнює запас правильними літературними словами. В результаті її мова стає більш багатою і різноманітною.

4. Розвивається образне мислення.
Вірші допомагають у розвитку образного мислення і фантазії. Адже, коли дитина вчить черговий вірш, то вона чітко собі уявляє події, які розгортаються в сюжеті.

5. Легше сприймається інший матеріал.
Завдяки регулярним дослідженням віршів мозок налаштовується на постійне отримання і вивчення нової інформації, тому її засвоєння відбувається легше і швидше, ніж у інших дітей.

6. Розвиток особистості.
Вивчення віршів в цілому допомагає в розвитку особистості, особливо, якщо батьки разом з дитиною аналізують матеріал, задають певні питання, як, наприклад, “Чому так вчинив головний герой?”, “Як правильно треба було зробити?”, “Як можна було уникнути помилок в поведінці?” і т.д.

7. Прищеплюються моральні цінності.
Зрозуміло, вірші повинні бути повчальним і правильними, в яких розглядаються певні ситуації і робляться висновки, як слід чинити, а як – не можна. Дитина запам’ятовує, чому так себе вести погано і як робити не варто, а також до яких наслідків це може призвести.

Джерело:  ditey.com