Чому чоловікам подобаються жінки на підборах

25 Червня 2017 14:37

Чим вище каблук, тим привабливіше жінка виглядає в очах чоловіка.

Підбори в жіночому взутті бувають різні. Високі шпильки, наприклад, вважаються мало не запрошенням до сексу.

Чи справді каблуки роблять жінок більш привабливими в очах чоловіків? Це питання порушили французькі вчені і провели чотири відповідних експерименти, виявивши, що це насправді так: чим вище каблук, тим більше уваги з боку чоловіків. Набагато більше.

Під час першого експерименту дослідники поставили перед входом в магазин 19-річну дівчину з папкою в руках. На ній була скромна чорна спідниця і біла блузка, зверху – чорний піджак. Взуття – модні чорні шкіряні туфлі. Правда, туфлі вона по черзі змінювала: одні були без каблука, інші на підборах середньої висоти і треті – на високому. Коли повз проходили самотні чоловіки у віці від 25 до 50 років, вона просила їх взяти участь в 4-хвилинному опитуванні, присвяченому гендерним питанням. В цілому вона звернулася до 90 чоловіків, змінюючи туфлі після кожного 10-го. Вчені сиділи поруч і оцінювали, наскільки охоче чоловіки погоджуються взяти участь в опитуванні. Виявилося, що їх готовність безпосередньо пов’язана з висотою підборів у жінки:

туфлі без каблука: 47% чоловіків погодилися взяти участь в опитуванні;

туфлі на середньому підборі: 63% чоловіків погодилися взяти участь в опитуванні;

туфлі на високих підборах: 83% чоловіків погодилися взяти участь в опитуванні.

Під час другого експерименту вчені розширили географію: вони поставили 19-річних дівчат з папками в руках у чотирьох різних містах. У дівчат був той же зріст, вага і розмір ноги, що й в учасниці першого експерименту. Вони були одягнені в ту ж білу блузку, чорну спідницю, чорний піджак і чорні шкіряні туфлі на різних підборах. Кожній дівчині потрібно було підійти до 45-ти чоловіків і 45-ти жінок (в цілому 180 чоловіків і 180 жінок), що виглядали на вік 25-50 років, і попросити взяти участь в опитуванні. На жінок висота каблука не справила практично ніякого ефекту, а ось на чоловіків…

Жінки часто скаржаться на недоліки високих підборів, але продовжують носити їх

Дані щодо жінок:

туфлі без каблука: 32% жінок погодилися взяти участь в опитуванні;

туфлі на середньому підборі: 37% жінок погодилися взяти участь в опитуванні;

туфлі на високих підборах: 30% жінок погодилися взяти участь в опитуванні.

Дані щодо чоловіків:

туфлі без каблука: 42% чоловіків погодилися взяти участь в опитуванні;

туфлі на середньому підборі: 60% чоловіків погодилися взяти участь в опитуванні;

туфлі на високих підборах: 82% чоловіків погодилися взяти участь в опитуванні.

У третьому експерименті брали участь ті ж дівчата, що й у другому. На них був той же одяг і туфлі з різними каблуками. Але цього разу вони йшли вулицею, і копирсались в сумочці, ніби випадково «втрачали» рукавичку і йшли далі. На бажання жінок допомогти і підняти рукавичку каблуки практично не вплинули, а ось на чоловіків…

Дані щодо жінок:

туфлі без каблука: 43% жінок підняли рукавичку і віддали дівчині;

туфлі на середньому підборі: 50% жінок підняли рукавичку і віддали дівчині;

туфлі на високих підборах: 52% жінок підняли рукавичку і віддали дівчині.

Дані щодо чоловіків:

туфлі без каблука: 62% чоловіків підняли рукавичку і віддали дівчині;

туфлі на середньому підборі: 78% чоловіків підняли рукавичку і віддали дівчині;

туфлі на високих підборах: 93% чоловіків підняли рукавичку і віддали дівчині.

Під час четвертого експерименту перша дівчина вирушила в три різні бари: 6 разів в середу ввечері і 6 разів в суботу ввечері, перебуваючи там з 8.30 вечора до півночі. На ній була спідниця і топ, що щільно облягає. При цьому її попросили сісти за стіл поруч з баром і схрестити ноги, щоб чоловіки могли бачити її туфлі. Дослідники сиділи поруч і спостерігали за тим, наскільки швидко до неї підійдуть чоловіки, щоб зав’язати розмову. До слова, всього було 36 чоловіків, і всім їм було приблизно від 20 до 30 років. Чим вище були у дівчини підбори, тим швидше до неї підходили чоловіки:

без каблука: 14 хвилин;

середній каблук: 11 хвилин;

високий каблук: 7 хвилин.

Красиво, але яка ціна

Ці експерименти підтверджують те, що жінки інтуїтивно знають вже дуже давно: високі підбори привертають увагу чоловіків. Для цього є кілька причин:

1. Груди здаються більшими. На високих підборах спина випрямляється, а груди виходить вперед, тому здається, що вона в цілому більш помітні. Багато досліджень показують, що великі груди привертають увагу чоловіків.

2. Сідниці теж виглядають більшими, оскільки їх піднімають підбори. Деякі дослідження показують: чим більше розмір сідниць у жінки, тим привабливіше вона виглядає в очах чоловіків.

3. При ходьбі на підборах стегна і сідниці жінки гойдаються сильніше, тому що каблуки вкорочують жіночу ходу.

4. Здається, що нога коротша. Є чоловіки, яким подобаються різні жінки – худі, повні, низькі, високі. Але, як правило, чоловіки більше і вище, ніж жінки, і приваблюють їх найчастіше ті, що менші за параметрами, ніж вони самі. Високі підбори роблять жіночу ногу мініатюрною і, відповідно, більш привабливою.

Але за це доводиться платити чималу ціну: високі підбори незручні і часто призводять до болів у ногах, колінах і спині, падінь, розтягнень, вростання нігтів, деформації великого пальця, утворення п’яткової шпори, пухирів, пошкодження нервів у ногах і стопах.

У всьому винна еволюція

З точки зору біології, сенс життя – у відтворенні життя, передачі своїх генів наступному поколінню. Найпростіший спосіб зробити це для чоловіків – запліднити більше жінок. Найпростіший спосіб для жінки передати свої гени нащадкам – виростити кілька дітей, спираючись при цьому в ідеалі на чоловіка, якого вони приваблюють і який любить їх протягом довгих років.

Чоловіки жадають жінок, деякі жінки навіть відчувають бажання, подібне до чоловічого. Але багатьма жінками також рухає не скільки хіть, стільки потреба бути бажаною і привабливою, а саме привертати увагу чоловіків. Високі підбори привертають увагу чоловіків. Жінки часто скаржаться на вади високих каблуків, але продовжують носити їх. Мабуть, прагнення виглядати привабливо переважує бажання відчувати себе комфортно.

http://nv.ua