Чиновники повинні працювати постійно, а не тільки після обвалів і пожеж, – експерт

21 Червня 2017 17:39

Останнім часом ми стаємо свідками того, що для того, щоб змусити столичних чиновників працювати і забезпечувати комфортний рівень життя містянам, має відбутися певний інцидент аварійно-смертельного характеру. Такий примусовий спосіб звернути увагу влади  на існуючі проблеми в місті не є цивілізованим і суперечить здоровому глузду.

Так вважає експерт з місцевого самоврядування, керівник київського осередку політичної партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко.

«Якщо студенти «живуть весело від сесії до сесії», то столична влада за прикладом молоді, працює  в режимі «від обвалу до пожежі».  Тобто, після  обвалу мосту на Шулявці міські чиновники прийняли рішення перевірити стан всіх київських мостів. Після трьох випадків ботулізму у Києві столична влада вирішила навести лад в торгівлі. Внаслідок масштабної пожежи на Хрещатику  в мерії вирішили нарешті зробити експертизу історичної частини міста –   усі історичні будинки перевірять на дотримання пожежної безпеки.  Це не тільки небезпечно для міста та його мешканців, але й  характеризує професійний  рівень очільників міста у забезпеченні його повноцінного розвитку й перспектив», – зазначив Федоренко.

На переконання експерта,  ситуація лише поглиблюватиметься у зв’язку з розважально-піарною роботою команди Кличка та незацікавленністю в проведенні поступових і глобальних реформ.

Також за словами Олександра Федоренка, має місце слабкий механізм відповідальності серед чиновників та  поведінковий стереотип вирішення проблем «за мірою їх накопичення».    «Чиновники повинні працювати постійно, а не тільки після обвалів, зсувів, проривів і пожеж Все це досить небезпечно для всіх нас», – вважає експерт.