До «Рідної країни» часто звертаються із запитаннями щодо життя держави й суспільства, світоглядних орієнтирів, бачення шляхів розвитку України. Ми сформулювали відповіді на десять найважливіших питань і пропонуємо їх вашій увазі.

1.Ми переконані, що найбільшою цінністю в державі є людина. Тому на перше місце ставимо справедливу соціальну політику.

2.Наш світогляд – україноцентризм. Лише він може згуртувати суспільство. Майбутнє – за Українським світом та єврореалізмом, а не за «русскім міром» чи єврокомунізмом.

3.Ми бачимо Українську державу: національною, де в пошані українські традиції, мова, культура; соціальною за змістом політики; демократичною за  політичним режимом; унітарною за формою устрою.

4.Нам потрібна міцна держава, яка захищає свою незалежність і територіальну цілісність за допомогою професійної, боєздатної, патріотичної армії.

5.Ми поділяємо притаманні українцям одвіку традиції свідомого і вільного вибору, самоврядності, контролю за владою.

6.Україна має стати країною з потужною національною економікою, а не сировинним придатком Європи, Америки чи Росії.

7.Наша ідеологія – поєднання соціальної та національної ідей. Наше гасло: Людина та Україна – понад усе!

8.В нашій команді – науковці й громадські активісти, підприємці та місцеві депутати, студенти і митці. Команда «Рідної країни» – це всі, хто поділяє наші погляди.

9.Наша партія перебуває в опозиції до політики нинішньої влади. Перебравши владу, ми зможемо зробити рідну країну такою, якою бачимо її разом із нашими співвітчизниками.

10.Щоб втілити свої світоглядні цінності в життя держави й суспільства, партія «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» братиме участь у місцевих виборах, виборах Верховної Ради та Президента України.