Історичний музей пропонує відвідувачам нову практику благодійності

23 Червня 2017 13:34
Історичний музей пропонує відвідувачам нову практику благодійності  ― Новини культури України  - Медіа-портал "Культура"

Упродовж вихідних, 24-25 червня, в Національному музеї історії України відбудеться благодійна акція «Стань меценатом – підтримай музей. Плати за вхід скільки можеш» , під час якої кожен наш відвідувач зможе стати меценатом, зробивши благодійний внесок за власним бажанням.

Мета проекту полягає в тому, що НМІУ можна відвідати раз на місяць, у суботу та неділю, сплативши за вхід ту суму, яку відвідувач вважає за потрібну. Таким чином, кожен, хто візьме участь у благодійному проекті, стане меценатом НМІУ. Зібрані під час акції кошти будуть спрямовані на міні-проект, покликаний зробити кращим Історичний музей – національне надбання України. Щомісяця музей оголошуватиме ціль проекту та звітуватиме про зміни, які відбулися завдяки меценатам. Така практика запроваджується вперше серед столичних музеїв.

Цього разу НМІУ огошує збір коштів на табличку з англомовною назвою музею , яка буде розміщена на фасаді. Це означатиме, що НМІУ відкритий як для українців, так і іноземців, які зможуть послухати екскурсії англійською мовою та отримати якнайкращі враження від нашої країни.

У травні НМІУ провів першу акцію «Стань меценатом – підтримай музей. Плати за вхід скільки можеш», у межах якої вдалося зібрати 4 260 грн. За ці кошти музей придбав великий синьо-жовтий прапор за 1 050 грн, який на День Конституції України, 28 червня, урочисто піднімуть на щоглі над НМІУ. Решту коштів музей спрямує на виготовлення та встановлення таблички, яка є значно дорожчою.

Генеральний директор НМІУ Тетята Сосновська зазначила, що є меценати, які можуть жертвувати на музей великі суми, а є люди, які готові заплатити кількасот гривень. «Це відчутно для їх сімейного бюджету, але вони таким чином хочуть підтримати музей. Ми сподіваємося, що охочих внести пожертви на міні-проекти музею буде багато», – сказала Тетяна Сосновська.

Запрошуємо долучатися до благодійного проекту « Стань меценатом – підтримай музей. Плати за вхід скільки можеш ». Відроджуймо давні традиції українського меценатства разом!