Кольоротерапія – лікуємося кольором

14 Червня 2017 12:20

Чому здавна дітей, хворих на кір, загортали в червону тканину? Чому напади буйства душевнохворого проходять в кімнаті з блакитними стінами? Чому «міст самогубців» в Лондоні перестав так називатися, як тільки з чорного його перефарбували в зелений? Все це плоди кольоротерапії.
: цветотерапия
Вплив кольору на людину помітили ще в Стародавньому Єгипті. Лікування кольором продовжують практикувати і донині.

Колір – це електромагнітні хвилі, які наші очі вловлюють і передають з допомогою імпульсів в головний мозок. Кожен відтінок несе певний заряд енергії. Причому, щоб колір «заробив», зовсім необов’язково змінювати штори в спальні і вставляти кольорові скла у віконні рами. Досить уявити потрібний колір, а потім подумки омити тіло райдужним душем. Якщо проробляти таку процедуру кілька разів на день, то напевно відчуєте, як покращується ваше життя.

Розберемося в тонкощах лікування кольором разом.

Червоний колір

Червоний сприяє зростанню, дає енергію, допомагає подолати страх. Робить ледачих більш активними. Покращує обмінні процеси, виводить шлаки, стимулює чуттєвість.
Цей колір сприяє фізичної активності, підвищення апетиту.

Помаранчевий колір

Оранжевий омолоджує, заряджає організм енергією. Нормалізує діяльність гормональної системи, виліковує бронхіальну астму.

Якщо болить шлунок, уявіть собі яскраво-оранжевий миготливий колір, і біль вщухне. Якщо вранці, відразу після пробудження, кілька хвилин подивитися на світ через жовтогаряче скло – гарний настрій забезпечено на весь день.

Жовтий колір

Жовтий допомагає швидко поліпшити настрій і подолати життєві розчарування. Захищає від низьких вібрацій, формує духовний імунітет. Тому питущі люди уникають його.

Зелений колір

Зелений дає відчуття відпочинку, знімає дратівливість, жовчність, істерію. У терапії його призначають при мігрені, закачуванні, неврозах.

Він також викликає почуття урівноваженості, гармонії, має оздоровчою дією.

цветотерапия

Блакитний колір

Блакитний – прекрасний антисептик, лікує запальні процеси (ангіну, флюси, абсцеси, ревматизм, опіки). Заспокоює нервову систему. Щоб в понеділок почувати себе на підйомі, у вихідні знайдіть час для прогулянки: медитуйте, дивлячись у небо. Це розвантажить психіку.

Якщо дитина несприйнятливий до навчання, на його робочому столі необхідно помістити який-небудь предмет блакитного кольору.

Синій колір

Синій знімає роздратування, а в сім’ю приносить спокій і умиротворення. Цей колір дозволяє відчувати себе в рівновазі, «в своїй тарілці». Коли синього мало в житті, ми відчуваємо невдоволення собою.

Темно-синій, вважається, допомагає зцілити доброякісні пухлини, знижує температуру, лікує запалення горла, невротичні головні болі.

Фіолетовий колір

Фіолетовий є дуже потужним захистом для людини. Він нормалізує сон, розчиняє нічні страхи і погані сновидіння. З його допомогою можна легко зачаровувати, залучати увагу, налагоджувати контакти (в тому числі і сексуальні).

Якщо в будинку часто виникає вибухонебезпечна, агресивна обстановка, додайте в інтер’єр побільше фіолетового. Але будьте обережні: його надлишок викликає нудьгу, депресію і смуток.
У лікувальному плані цей колір збільшує витривалість серця, заспокоює нервову систему, очищає кров, знижує апетит.

Білий колір

Білий дарує психічну енергію. Це бурхливий водоспад, очищає від запорошеного застою. Якщо полюбився білий колір – настав час змін.

Чорний колір

Чорний – це спокій, відпочинок. Сховатися в нього можна, якщо відчуваєте себе ослабленим, але не безпомічною. Надлишок чорного породжує похмурі, гнітючі думки і замкненість у собі.

Цей колір можна використовувати в урочистих випадках як символ елегантності і благородства.

Нашій природі притаманні такі кольори, як коричневий, сірий, взагалі всі темні відтінки. Тьмяні і непоказні кольору одягу, шпалер в квартирі і офісі негативно впливають на нашу підсвідомість, а тому ми не знаємо, звідки взялася депресія, головні болі, нескінченна втома.

Джерело: http://dobri-porady.pp.ua/6836-koloroterapya-lkuyemosya-kolorom.html