Літня спека: 7 порад, які допоможуть її пережити

29 Червня 2017 09:21

Отже, це сталося: та сама спекотна погода, про яку ви мріяли довгими зимовими вечорами, нарешті прийшла в нашу країну. Тільки вас вона чомусь не радує: на вулиці нічим дихати, голова розколюється, спати ночами неможливо. Що робити?

Носіть з собою воду
Як виспатися
Якщо немає кондиціонера, можна використовувати вентилятор. Сам по собі він, звичайно, не охолоджує, але створює рух повітря. Якщо за вікном вже прохолодніше, ніж в будинку, вентилятор допоможе змішати жарке повітря з кімнати свіжим вуличним. На день в спеку закривайте вікна і завішувати їх щільними шторами, це буде перешкоджати нагріванню спальні. Добре також наклеїти на вікна спеціальну плівку.Як швидко охолодитися
Правильно використовуйте вентилятор. Направте його струмені так, щоб вони йшли з підлоги вгору. Також перед вентилятором можете поставити каструлю або таз з крижаною водою.

Як харчуватися
Бажано зменшити споживання солі – вона збільшує потребу організму в рідині. Не забувайте і про те, що в спеку продукти швидше псуються – зростає ризик отруїтися несвіжою їжею. Особливо це стосується тортів і тістечок – від них краще взагалі відмовитися.

Як уникнути зневоднення

Щодня включайте в раціон фрукти і овочі з високим вмістом рідини. Перед кожним прийомом їжі варто випивати склянку води.

Як змусити мозок працювати
Поставте поруч з собою на столі тарілку з льодом. Він буде віддавати вам свій холод, а заодно і зволожить повітря в кабінеті. Добре допомагають відволіктися від спеки кілька крапель м’ятного аромамасла, їх треба нанести на виски або зап’ястя. Також це масло можна використовувати вранці, під час душа: сполосніть волосся після миття водою з декількома краплями масла, воно охолодить голову.

Як пережити спеку в місті
Носіть одяг тільки з натуральних тканин – він не перешкоджає диханню шкіри і не призводить до перегрівання організму.

Як доглядати за волоссям в спеку
Влітку рекомендується мити голову шампунями з UV-протекцією, а перед виходом на вулицю наносити захисні спреї або муси з системою захисту від ультрафіолету.

Джерело:  zdorovia.com.ua