На Труханів острів обмежили рух транспорту на все літо

10 Червня 2017 17:11
На Труханів острів обмежили рух транспорту на все літо

З сьогоднішнього дня, 9 червня, на період літнього сезону в’їзд транспорту на Труханів острів буде частково обмежено для підвищення рівня комфорту відпочиваючих. Про це повідомила прес-служба КМДА.

Для забезпечення комфортного відпочинку киян Київська міська державна адміністрація прийняла рішення про обмеження руху транспортних засобів територією Труханового острова. За словами заступника голови КМДА Миколи Поворозника, контроль за організацією дорожнього руху буде забезпечено в установленому законом порядку, в тому числі із залученням представників Патрульної поліції.

– Київ – європейське місто і в літній сезон ми особливу увагу приділяємо підвищенню рівня комфорту у зонах відпочинку людей. Тому саме такий захід сприятиме безпеці пішоходів та велосипедистів і мінімізує ризик виникнення аварійних ситуацій. Це один із кроків, спрямованих на наведення порядку та створення комфортних зон відпочинку для киян та гостей міста. У найкоротші терміни такі обмеження почнуть діяти на всіх дніпровських островах. Таким чином ми продовжуємо системну роботу з впорядкування всіх острівних зон відпочинку Києва, – зазначив Микола Поворозник.

Він окремо зауважив, що для відпочиваючих на території Труханового острова буде організовано перевезення громадським транспортом, а саме автобусом, що курсуватиме від Московського мосту до Пішохідного мосту та електричним міні-потягом.

– Згідно з правилами дорожнього руху знак 3.1 «Рух заборонено»  забороняє проїзд транспорту на територію острова з 08:00 до 22:00, окрім випадків передбачених правилами, а саме: для транспортних засобів, що рухаються за встановленими маршрутами та для транспортних засобів, що обслуговують громадян чи належать громадянам, які проживають або працюють у цій зоні, а також для транспортних засобів, що обслуговують підприємства, які розташовані у позначеній зоні, – розповів Микола Поворозник.

https://vechirniykiev.com.ua