Наступного тижня знімуть обмеження з обміну валюти

20 Червня 2017 10:45

 

Нацбанк зняв обмеження на проведення операцій з обміну безготівкової іноземної валюти для фізосіб, які не є підприємцями. Крім того, для таких клієнтів банки обмінюватимуть готівкову валюту на безготівкову без обмеження по групі Класифікатора.

Відповідні зміни затверджені постановою Правління НБУ №55 від 15 червня 2017 року «Про внесення змін  до деяких нормативно-правових актів Національного банку України», передає «Закон і Бізнес». Вони набувають чинності з 26 червня 2017 року.НБУ своєю постановою зняв обмеження на проведення операцій з обміну безготівкової іноземної валюти для фізичних осіб, які не є підприємцями. Такі клієнти зможуть здійснювати відповідні операції з безготівковою валютою, що є на їх рахунку, без обмеження погрупі Класифікатора та кількості таких операцій протягом дня. Досі вони мали можливість проводити такі операції тільки один раз протягом дня і лише з іноземною валютою 1-ї групи Класифікатора.

Окрім того, банки зможуть проводити на міжнародних ринках за будь-яку іноземну валюту Класифікатора операції як з купівлі, так і продажу банківських металів на умовах «тод», «том», «спот», «форвард» або «своп». Досі їх можливості з продажу банківських металів були обмежені 1-ю групою Класифікатора.

http://zib.com.ua