Як вибрати правильне морозиво

6 Червня 2017 11:12

У спекотну літню пору у виробників та продавців морозива завжди додається роботи. Це й не дивно, адже шанувальників цього крижаного десерту у рази більше, ніж його противників. Однак варто пам’ятати, що нашкодити здоров’ю може не тільки місцеве переохолодження від морозива і як наслідок – ангіна або застуда. Нерідкі випадки й отруєнь після вживання цих тонізуючих ласощів. Запам’ятайте декілька важливих порад, яких слід дотримуватися, купуючи ескімо чи пломбір, щоб після ласування не потрапити до лікарні.


1. Більше молочного, менше рослинного

Йдеться про жир, обов’язковий складник у виготовленні морозива. У якісному морозиві вміст молочного жиру завжди вищий за вміст рослинного. Рослинний жир – це дешева сировина, яка сама по собі не надто шкідлива, але разом з ароматизаторами та консервантами може становити неабияку небезпеку для організму, особливо дитячого.

Найчастіше для виготовлення морозива використовують пальмову олію, яка уповільнює обмін речовин і сприяє утворенню жирової тканини і холестеринових бляшок. Якщо ж на упаковці про пальмову олію інформації не знайшлося, однак на язику після вживання такого морозива залишається неприємний післясмак і відчуття нальоту, значить, виробник просто не захотів вказати правду про інгредієнти.

як вибрати морозиво

 

2. Внутрішній смак не підведе

Спробуйте знайти своє улюблене морозиво чи принаймні свого виробника. Щоправда, для цього доведеться трішки поекспериментувати. Оцініть смак морозива, зверніть увагу на запах. Залиште часточку в склянці і поспостерігайте, як тане морозиво: якщо це пишна густа пінка, то в морозиві більше саме молочного жиру, можете сміливо купувати його й наступного разу, якщо ж воно перетворюється на мутнувату субстанцію, це свідчення того, що у десерті переважають рослинні жири.

як вибрати морозиво

3. Брикет замість стаканчика

Вафельні стаканчики (особливо ріжки зі здобного тіста) містять калорії, тому якщо вашій фігурі шкодить їх надмірна кількість, відмовтеся від такого морозива. А якщо це морозиво на вагу, то у стаканчиках можуть міститися ще ароматизатори, консерванти та барвники. Тому морозиво у вафельних стаканчиках купуйте лише тоді, коли дуже хочеться згадати дитинство.

як вибрати морозиво

4. Літери на упаковці

Смакові добавки – не єдиний додатковий інгредієнт, який зустрічається в магазинному морозиві. Є ще й консерванти. Деякі з них не несуть шкоди для організму, а деякі можуть неабияк зашкодити здоров’ю. Тому ретельно вивчайте інформацію на упаковці і попередньо ознайомтеся зі списком найбільш шкідливих консервантів, які часто зустрічаються в продуктах харчування з літерою «Е».

як вибрати морозиво

5. Молоко, вершки, цукор, ваніль

Лише ці чотири інгредієнти мають бути у складі правильного морозива. Звичайно, в магазинних варіантах таке поєднання складників зустріти не просто важко, а й нереально. То хіба це не привід навчитися готувати морозиво вдома власноруч? Рецептів — безліч. Та лише тоді ви можете бути впевненими в його якості. А вже у домашнє морозиво можна додати будь-що – від улюблених фруктів до вишуканих соусів.

як вибрати морозиво

І наостанок: завжди звертайте увагу, чи має морозиво мітку про відповідність Держстандарту і перевіряйте дату виробництва.

як вибрати морозиво

Якщо вас зацікавили наші поради щодо вибору морозива, будь ласка, напишіть про це в коментарях. Однак пам’ятайте одну просту істину: у якості та натуральності морозива можна бути впевненим на всі сто тільки в тому випадку, якщо ви виготовили його власноруч.

Джерело: jisty.com.ua