Що читати влітку: шість цікавих книг на будь-який смак – про кохання, глибокі почуття, фантастичні світи, жорстокість і розпач

6 Червня 2017 12:54

article_75

На літературному ринку з’явилося безліч цікавих новинок, серед яких, як легкі романтичні історії, так і більш серйозні художні твори, а також книги для любителів жахів і детективів ыз заплутаним сюжетом.

Складаючи свій мастрід – список книг для читання влітку цього року, рекомендуємо звернути увагу на шість книжкових новинок на будь-який смак.

Весь невидимий нам світ, Ентоні Дорр

Новий роман від лауреата багатьох престижних літературних премій Ентоні Дорра. Ця книга одразу ж потрапила в списки бестселерів — і їх не покидає.

Весь невидимий нам світ розповідає про сліпу французьку дівчинку і боязкого німецького хлопчика, які намагаються, кожен на свій манер, вижити, поки навколо бушує війна, не втратити людську подобу і зберегти своїх близьких.

Це книга про кохання і смерть, про те, що з нами робить війна, про те, що невидиме світло переможе навіть найбезнадійнішу темряву.

Соловей, Крістін Генна

Один з головних читацьких фаворитів – роман Крістін Генни Соловей. Бестселер номер один за версією New York Times, майже 20 000 читацьких відгуків в Amazon, дружні похвали критиків.

Крістін Генна здійснила справжній літературний прорив. Автор популярних сентиментальних романів, яка раніше не намагалася розсунути жанрові рамки, написала глибоку, щемливу книгу.

 

.Маестра, Л. С. Хілтон

Головна героїня книги вдень працює в престижному лондонському аукціонному домі, а вночі розважає пересичених чоловіків у престижному барі столиці. Вона завжди домагається поставленої мети і знає, що має грати за правилами, якщо хоче потрапити у вище суспільство. Але старання Джудіт вибитися в люди зазнають поразки, коли її звільняють за розкриття темної таємниці в самому серці світу мистецтва. І в дівчині прокидається хижак. І ось вона вже на Французькій Рив’єрі. Тепер ніщо і ніхто не зможе зупинити Джудіт на її шляху до вершини.

Маестра – стильний, ефектний гостросюжетний детектив, перша книга трилогії, в якій діє прекрасна і жорстока Джудіт Решлі, чиї вчинки неможливо передбачити до останньої сторінки.

Піди постав сторожа, Харпер Лі

Багато років одна з найбільших книг XX століття – Вбити пересмішника – вважалася єдиним твором Харпер Лі, і лише недавно відкрилися несподівані подробиці появи цього роману. Насправді першою книгою письменниці був роман Піди постав сторожа, дія якого розгортається через 20 років після подій, описаних в Вбити пересмішника.

Редактор видавництва, до якого звернулася Харпер Лі, запропонував їй написати ще одну книгу, розгорнувши спогади головної героїні про дитинство в повноцінний роман. І саме цю книгу під назвою Вбити пересмішника дізналися і полюбили читачі усього світу. А рукопис Піди постав сторожа, здавалося, був втраченим назавжди.

У романі Піди постав сторожа доросла Скаут змушена боротися з безліччю проблем, вона намагається зрозуміти ставлення батька до суспільства і його пристрою, а також усвідомити свої справжні почуття по відношенню до місця, де народилася і виросла. Мільйони читачів у всьому світі знову зустрінуть улюблених героїв, і поринуть в атмосферу забобонів і клаустрофобії маленького містечка, яка настільки блискуче описана Харпер Лі.

Келлі Лінк, Вляпалася

Загадкові істоти, які моделюють в покинутому заміському будинку механічне королівство; золота молодь, яка облаштовує власні гробниці на єгипетський лад; супергерої, які окупували телестудії в надії прославитися на реаліті-шоу; незрозуміле зникнення космічного корабля…

У дев’яти дотепних оповіданнях Келлі Лінк описує божевільний і надзвичайно схожий на наш світ, в якому все, від тінейджерів до очманілого від кризи середнього віку голлівудського актора, наполегливо шукають змін… А знаходять все нові і нові проблеми.

.

Кінець дозору, Стівен Кінг

Роман американського письменника Стівена Кінга, остання книга трилогії про Біллі Ходжеса, продовження Містер Мерседес і Хто знайшов, бере собі.

Головний антагоніст романа Брейді Хартсфілд, злочинець з Містер Мерседес, вже 5 років перебуває у вегетативному стані в клініці травм головного мозку. Нічого не передвіщає його одужання, але, одержимий смертоносними силами, він може влаштувати неймовірний хаос, навіть не виходячи з лікарняної палати.

Детектив у відставці Білл Ходжес і його партнер Холлі Гібні, завдяки якому Брейді знаходиться в лікарні, керують детективним агентством. Після виклику на самогубство вони виявляються втягнуті в свою найнебезпечнішу справу, яка загрожує життю їм та їхнім близьким. Все тому, що Брейді повернувся і планує помститися не тільки Біллу і його друзям, але і всьому місту.

Джерело: nv.ua