У Києві проде фестиваль «Відкрита ніч»

15 Червня 2017 10:26
Ювілейна «Відкрита ніч» покаже кращі короткометражки метрів і початківців
 Фестиваль «Відкрита ніч», який цьогоріч відбудеться в 20-й раз, покликаний відкривати нові українські імена у галузі кінематографу та телевиробництва. Він народився у червні 1997 року як огляд найцікавіших здобутків українського кіно і став своєрідною лабораторія з пошуку молодих талантів.
– У нас зібрався великий архів фільмів  – за цей час було показано понад 700 робіт, серед яких є й справжні шедеври, – розповів президент фестивалю Михайло Іллєнко. – З самого початку фестиваль намагався змагатися з депресивним герметичним кіно, і нам це вдається. Сподіваюся, підштовхуємо молодих режисерів шукати власних українських героїв серед нас. І даємо змогу різному вітчизняному кіно знайти свого глядача. Крім того, стрічки ми привозимо в різні міста України, демонструємо нашим бійцям.

У ретроспективній програмі фестивалю, що відбудеться  21 червня пропонують згадати, якими були фільми режисерів, що стали новими обличчями українського і світового кіно.

21 червня о 19.00. Програма “Дух часу”
“Паперові клопоти” реж. Богдана Смирнова, 2001, 10 хв.
“Йшов трамвай №9” реж. Степан Коваль, 2002, 10 хв.
“Тато” реж. Олексій Росич, 2003, 19 хв.
“Пересохла земля” реж. Тарас Томенко, 2004, 23 хв.
“Гунька” реж. Олена Маришкіна, 2004, 10 хв.
“Філософія” реж. Алла Пасікова, 2005, 14 хв.

Покази пройдуть у мистецькому просторі Port Creative Hub (вул.Набережно-Хрещатицька, 10а).
Вхід вільний.

«Відкрита ніч. Дубль 20» відбудеться з 24 на 25 червня.  Основним майданчиком фестивалю стане Арт-причал у Києві (вул. Набережно-Хрещатицька, причал № 2). Вхід вільний. Паралельні покази й трансляції кінопоказів пройдуть більш ніж на 65-ти майданчиках України та світу.

Розпочнеться він о 17.00  живим кіноперформансом – показом фільму «Людина з кіноапарататом» Дзиги Вертова у живому музичному супроводі, що написав композитор Юрій Михальчук. Він пройде за підтримки Національного центру Олександра Довженка.
Після демонстрації картини відбудеться урочиста церемонія відкриття і перегляд шестигодинної конкурсної та ретроспективної програми. Цьогоріч на конкурс у номінаціях ігровий, неігровий та анімаційний надійшла 71 робота. Головним призом є Гран-прі, переможець якої отримає 50 тисяч гривень. Також володаря Призу глядацьких симпатій оберуть відвідувачі фестивалю.

https://vechirniykiev.com.ua