Україна стала аутсайдером рейтингу безпеки світу

21 Червня 2017 11:44

Україна стала аутсайдером рейтингу безпеки світу

У Брюсселі в одинадцятий раз опублікували Global Peace Index – «Глобальний індекс миролюбності». Всього в переліку 163 країни, серед яких Україна стала лише 156. Серед наших сусідів – Судан, Лівія і Йемен. Загалом найбільш небезпечними стали Сирія (163), а також Південний Судан та Ірак.

При цьому, згідно з рейтингом, найбільш спокійною і безпечною країною в цьому році знову стала Ісландія – знову, бо цей титул держава утримує ще з 2008 року. Також високий індекс спокою відзначається у Новій Зеландії, Португалії, Австрії та Данії.

Дослідники констатують, що по всьому світу зросла загроза від тероризму. За даними дослідження, кількість смертей, пов’язаних з терактами, в деяких країнах збільшилась з 2007 року на 900%. Так, найбільше цей показник зріс в Туреччині, Франції та Бельгії. Саме дії терористів істотно вплинули на становище країн в рейтингу. Так, Бельгія опинилася лише на 19 місці тільки через підвищену терористичну загрозу.

Автори дослідження зауважують, що загалом 93 держави стали більш безпечними порівняно з минулими рейтингами, особливо тут відзначаються Центрально-африканська республіка і Шрі-Ланка. Однак 68 країн мають у 2017 все більші проблеми з безпекою – тут найгірше ситуація в Ефіопії, Бурунді і Саудівській Аравії.

Джерело: platfor.ma