В мережу виклали відеофільм про «українські Мальдиви»

17 Червня 2017 13:41

discoverkherson.com.ua

Про красу острова Джарилгач у Чорному морі розповіла команда біологів-екологів «B Wild» у своїй відеороботі.

«Цей наш фільм-візитівку присвячено пам’яті Світлани Миколаївни Шульги — директора національного природного парку «Джарилгацький» і людини, завдяки якій відбулось становлення парку. Місце, де можна побачити дику природу в усі боки навколо себе до обрію, „зупиночна станція“ для перелітних птахів усієї Європи і кілометри диких пляжів, неземні ландшафти і дивовижних живих істот, „Пташине Ельдорадо“ і „Українські Мальдиви“ — це все про острів Джарилгач, найбільший незаселений європейський острів, що знаходиться в Україні! Запрошуємо познайомитись ближче з чарівним Джарилгачем», — пишуть автори фільму на своїй сторінці у Facebook.

За три дні цей відеоролик набрав більше 3700 переглядів на Youtube.

 

Довідка Вікіпедії

Джарилгач — острів у Каркінітській затоці Чорного моря. Найбільший острів України та Чорного моря.

Адміністративно належить до Скадовського району Херсонської області. Вся територія острова та частина прилеглої акваторії входить у Національний природний парк «Джарилгацький».

Назва острову походить від кримськотатарського yarılğaç або carılğaç — «ластівка», що скоріш за все пов’язанно з тим, що на острові було багато ластівок. Інша версія також посилається на кримськотатарську: yaril в перекладі означає «розколюватись» або «тріскатись», agac — «дерево». Тобто Yarilagac — це «розтріскане дерево», а назва острова — Yarilagic — перекладається як «той, що здатен розколюватись».

Острів має видовжену форму із заходу на схід, на заході продовжується довгою піщаною косою, що «з’єднує» острів з берегом. Косу острова від суходолу відділяє вузька протока, котра інколи пересихає, формально перетворюючи острів на півострів. За 2 км від коси, на узбережжі Херсонщини, знаходиться курортне селище Лазурне. Близько 7 км Джарилгацької затоки відділяють острів від міста Скадовськ, що знаходиться на протилежному березі.

Загальна протяжність острова із заходу на схід становить близько 42 км.

Джерело: inform-ua.info