Вчені розповіли, як місця народження впливає на здоров’я

22 Червня 2017 17:28

Науковці з Університету Аліканте (Іспанія) навчилися визначати хвороби людей в залежності від місяця їх народження.

Про дослідження пише Daily Mail.

 За словами вчених, люди, які народилися у вересні, в порівнянні з тими, хто з’явився на світ у січні, приблизно в три рази частіше страждають захворюваннями щитовидної залози.

Чоловіки, які народжені в серпні, майже у в два рази частіше хворіють на астму, ніж ті, хто з’явився на світ на початку року.

Народжені в червні, в порівнянні з іншими, на 34 відсотки рідше страждають від депресії і на 22 відсотки менше потерпають від болі в нижній частині спини.

Жінки, які народилися в червні, на 33 відсотки рідше мають мігрені і на 35 відсотків менше стикаються з проблемами, пов’язаними з настанням менопаузи, ніж інші.

Жінки, які з’явилися на світ у липні, на 27 відсотків частіше мають високий артеріальний тиск і на 40 відсотків частіше страждають від нетримання сечі.

До таких висновків науковці дійшли, провівши статистичне дослідження, що дозволили виявити зв’язок між 27 хронічними захворюваннями і місяцем народження.

За словами експертів, причиною таких зв’язків є доступ вагітних жінок і новонароджених до сонячного світла, а також сезонні захворювання і коливання температури.

Дослідники наголосили, що дані не мають ніякого відношення до популярної лженауки – астрології.

http://24tv.ua