Вікенд киянина на 17 та 18 червня

17 Червня 2017 12:39
Вікенд киянина на 17 та 18 червня

Хто нарікає на погоду у червні? Вона – прекрасна. Звичайно,  коли взяти до уваги, що саме при 20 градусах найкраще мандрувати парками, займатися йогою та відвідувати ну дуже вже цікаві екскурсії та лекції. Крім того,  ці вихідні справжній скарб для родин із дітьми та любителів собак і котів. Для одних – сімейні розваги, для інших забіги із чотирилапими та гранд кото-ярамрок.  А дощ? Може якраз саме цього вікенду прогнози синоптиків не справдяться, і «мокрий»  фронт столицю омине…

СУБОТА, 17 червня

Перший благодійний “Забіг із собаками”

У Києві щотижня відбуваються благодійні забіги. Але цей – особливий. У ньому господарі бігтимуть із своїми чотирилапими друзями.  І називається він – «Біжу за пухнастого». Долучитись до заходу може кожен. «Якщо ви любите тварин, вам від 0 до 100 років, та навіть якщо у вас чотири лапи й пухнастий хвіст, – ви наш ідеальний бігун! Усі кошти, зібрані у рамках забігу та протягом усього року, будуть також витрачені на будівництво майданчиків для пухнастих малюків», – зазначають організатори. Реєстрація за посиланням: https://athletic-events.com/ru/events/402.

Коли: з 10:00 по 14:00

Де: ВДНГ

Вартість: 300 грн.


Парад трамваїв

У суботу на Контрактовій площі влаштують «Парад трамваїв», присвячений 125-річчю Київського електричного трамвая. Там покажуть понад 20 моделей різноманітних трамваїв: від найстаріших до найсучасніших вагонів, які в різні часи перевозили столичних мешканців, а також спецтехніка. До речі, маленькі кияни  розважатимуться за спеціальною програмою: вони зможуть проїхатись на спеціальному дитячому паровозі; для них працюватиме розважальний майданчик з різноманітними активностями та інтерактивними іграми, зокрема мобільна бібліотека на колесах «Книжкобус». До того ж, на дітлахів чекає безкоштовне морозиво, солодка вата й солодощі.

Коли: з 10:00 по 15:00

Де: Контрактова площа

Вхід вільний


На Оболонській набережній малюватимуть прапор ЄС

На Оболонській набережній з’явиться один з найбільших в Україні прапорів Європейського союзу, загальною площею  2250 квадратних метрів. У рамках флешмобу «Прапор ЄС», депутати Київради з жителями столиці малюватимуть стяг європейської спільноти. «Ми вже почали малювати саме полотно, адже цей процес займає не один день. А в суботу, у вихідний день, запрошуємо усіх киян на почесне малювання зірок на прапорі. Хай ця подія стане міським святом. Ми прагнемо у цей складний час максимально об’єднати наше суспільство», – говорить депутат фракції «Солідарність» у Київраді Андрій Андрєєв.

Коли: в суботу, 17 червня, об 11:00

Де: проспект Героїв Сталінграду, 20А (на набережній навпроти Собору)


Платтячка і ко 🙂

Літо в місті 17 – 18 червня вже готує нові колекції одягу для роботи та відпочинку у найспекотнішу пору року.  Перший червневий маркет одягу – саме про це.  Платтячок буде на будь-який смак та розмір! Крім того окрема увага чоловікам. Для них обіцяють все – від класних футболок та брюк до кайфових черевиків та ремінців. Ну і

Коли: Десятинна, 12, з 10:00 до 20:00.

Де: Десятинна, 12,

Вхід вільний


Лицарі древнього міста

17 червня відбудеться друге відбіркове змагання щорічного командного турніру з історичного фехтування “Звитяга КиївГрада 2017”, між командами “КФК”/”Кишинев”. Також у програмі майстер-класи з історичного фехтування, лекції та презентації. Всіх киян та гостей міста запрошують на захоплююче видовище!

Коли: 13:00

Де: Кловський узвіз, 8
Вхід вільний


Бубен-фест на Трухановому

Фестиваль обертонної музики Бубен-Фест. Організатори обіцяють, що небо буде веселитися тисячами дзвіночків, а земля гудітиме звуками бубна! За попередніми даними на локації буде зібрано не менше 100 одиниць етнічних музичних інструментів! Також обіцяють прочитати лекцію про уявленнях в архаїчних і сучасних культурах про загробний світ. А також чимало цікавих практик: підвісні тренажери,  ходіння по розпеченому вугіллю та чимало іншого…

Коли: 14:00 – 23:00

Де: Труханів Острів
Вартість:рекомендований внесок – від 70 грн.


Дитяча читанка з бобром Кастором

Улюбленець дітей з усього світу майстер на всі лапи бобер Кастор запрошує українських дітлахів разом з ним виростити квасолю!  Організатори наголошують, що садити квасольку не так уже й складно, особливо якщо хтось усе детально розповість та покаже. Тож дорослих і малих заохочують читати книжку, займатись городництвом і пити натуральний лимонад (не з квасолі! 🙂
“Отож з нас читанка, квасольки та земля, а з вас гарний настрій та РЕЄСТРАЦІЯ (аби всім вистачило заготовлених матеріалів!)https://goo.gl/forms/xWZ1fvsOaPBRQ7GO2“, – зазначають у книгарні “Моя книжкова полиця”.

Коли: з 12:00 по 13:00

Де:  Пушкінська, 7

Вхід вільний


НЕДІЛЯ, 18 червня

Гранд Кото-Ярмарок

У  Києві вдруге відбудеться Гранд Кото-Ярмарок, на якому волонтери будуть шукати домівку для кошенят та дорослих котів.  Відвідувачам обіцяють смугастих котиків всіх кольорів та відтінків, великих та маленьких, серйозних та безтурботних. Окрім смугастих тигрів, будуть представлені чорні та різнокольорові киці та кошенята в асортименті.

Коли: 18 червня, з 12:00 до 18:00.
Де: Київ, вул. Мукачівська, 9.


 «Марафон без метушні»

У неділю з самісінького ранку на Хрещатику  відбудеться масштабна подія ‒ «Марафон без метушні». Вона присвячена Міжнародному дню йоги, який щороку відзначається по всьому світу під егідою ООН. Марафон пройде за ініціативи Посольства Індії в Україні та India Club , з нагоди  25-річчя дружби між нашими країнами. «Марафон без метушні» – це чудова можливість познайомити людей з тисячолітньою фізичною, розумовою і духовною практикою. Спільне тренування доведе, що займатися йогою може кожен, незалежно від фізичної форми, віку та віросповідання. Організатори очікують, що це буде найбільша йога-сесія в Україні. На подію запрошено представників Книги рекордів України.

Коли: о 8 ранку

Де: вулиця Хрещатик

Вхід вільний


День Батька

18 червня в Україні святкуватимуть День Батька. Це свято покликане звернути увагу на роль тата у вихованні дитини та влаштувати незабутній сімейний відпочинок. З цієї нагоди в ботанічному саду влаштують безліч сімейних активностей. Батьки разом зі своїми дітьми саджатимуть дерева, проходитимуть квести та навіть влаштують змагання між собою.

Коли: 11:00.
Де: Національний ботанічний сад ім. Гришка, головний вхід (вул.Тимірязівська,1).

Вхід за квитками до ботсаду


Мандрівка просто неба «Від града Кия до міста Володимира»

 

 

Національний музей історії України запрошує всіх киян та гостей міста на  пізнавальну прогулянку історичним серцем столиці, де виник і звідки розростався на обидвох берегах Дніпра кількамільйонний мегаполіс. Учасники прогулянки зможуть пригадати вже відоме для себе та дізнатися багато цікавинок про Київ, яким він був на початку свого існування. Мандрівку розпочнуть зі Старокиївської гори, на якій колись височів град легендарного князя Кия. А далі місто Володимира, з фундаментами  першого кам’яного храму Русі – церкви Успіння Пресвятої Богородиці, та церкви Святого Василія – першого храму, збудованого князем Володимиром Святославичем. До речі, запрошують приходити з дітьми, їм теж буде цікаво:)

Коли: о 14:00, тривалість близько 1,5 години.
Де: НМІУ, Володимирська, 2
Вартість: 75 грн.


Грішний Київ. Пікантна екскурсія

Побачити Київ таким, яким ви його не знали раніше запрошують на ну дуже вже незвичну екскурсію –  «тільки для дорослих». Україна завжди славилася прекрасними і цнотливими жінками. Говорячи про українську культуру, ми найчастіше уявляємо собі юних красунь у віночках та вишиванках. Або світських панночок, що прогулюються попід ручку з кавалерами в тінистих садах патріархального та дуже набожного Києва. Але все це – лише зовнішня благопристойність. Вдень Київ молився, торгував, будувався. А вночі починалося зовсім інше життя – розпусне, розгульне, сп’яніле. Організатори запрошують побачити Київ, та й всю українську культуру, що називається «з вивороту». Ви дізнаєтеся: де в Києві були будинки розпусти, які  види «нічних метеликів» тут мешкали, про шокуючі українські сексуальні традиції – стародавні і не дуже… ОБМЕЖЕННЯ: 18+

 Коли: о 17:00

Де: вул. Хрещатик 2 «Український дім» (на сходах)

Вартість: 120 грн, для груп від 3х чоловік – 100 грн.

https://vechirniykiev.com.ua