Вікенд киянина на 24 та 25 червня

24 Червня 2017 11:06

А Ви помітили, що уже останні вихідні червня?  Тож вперед за пригодами! Вибрати є з чого: цікаві лекції, екскурсії, велокурси одного дня і навіть вальс на Поштовій. Крім того, у Маріїнському парку у суботу влаштують гучне святкування Дня Молоді, а у неділю на Хрещатику гратимуть вуличний хокей і пригощатимуть справжнім кленовим сиропом з нагоди Дня народження Канади.

Відкрита ніч. Дубль 20

Фестиваль «Відкрита ніч», який цьогоріч відбудеться в 20-й раз, покликаний відкривати нові українські імена у галузі кінематографу та телевиробництва. У суботу він розпочнеться  о 19.00 музичним кіноперформансом – показом німого фільму «Два дні» (1927) Георгія Стабового, який наживо озвучить Dj U-Ra. Після демонстрації картини відбудеться урочиста церемонія відкриття і перегляд шестигодинної конкурсної та ретроспективної програми.  До речі, на конкурс у номінаціях ігровий, неігровий та анімаційний надійшла 71 робота. Головним призом є Гран-прі, переможець якої отримає 50 тисяч гривень.

Коли:  з 24 червня, 17:00 до 25 червня, 5:00

Де: Арт-причал у Києві (вул. Набережно-Хрещатицька, причал № 2)

Вхід вільний


Запрошують меценатів

Національний музей історії України створив  можливість кожному відчути себе меценатом.  На цих вихідних можна допомогти музею, та оглянути всі музейні експозиції, визначивши ціну відвідин на власний розсуд в рамках акції Стань меценатом – підтримай музей. Плати за вхід скільки можеш. Суть проекту полягає в тому, що відтепер раз на місяць, в одну із субот та неділь, відвідувачі матимуть змогу купити квитки до музею за ту суму, яку вважатимуть за потрібну. Щоразу всі зібрані кошти спрямовуватимуться на певну потребу чи мініпроект музею, які допоможуть зробити його кращим.  У ці вихідні, 24-25 червня, будуть  збирати кошти на гарну табличку з англомовною назвою музею на фасаді.

Коли: З 24 червня, 11:00 до 25 червня, 19:30

Де: Володимирська, 2


Фестиваль сонячного майбутнього  ReAction-2017

В оранжереї на ВДНГ на вас чекають захоплюючі лекції і пізнавальні розваги, надихаючі виступи і прогресивні ідеї. І все це – за допомогою чистої та безпечної енергії, адже ReAction – це перший в Україні фестиваль, що живитиметься від сонця! Для фестивалю облаштують тестовий майданчик сонячних девайсів, кінетичні інсталяції, лекторій.  Влаштують майстер-класи заварювання кави на концентраторі сонячної енергії, готування смаколиків у сонячних пічках, велотренажер генерації енергії для гаджетів, “сонячне орігамі” тощо.

Коли: 24 червня з 10:00 до 23:00

Де: оранжереї на ВДНГ

Вхід  на територію фестивалю – вільний


Фестиваль молодіжних ініціатив YouthDay

У суботу Маріїнський парк “віддадуть на поталу” молоді:) Там влаштують вільний простір для єднання та реалізації сміливих ідей в найближчому майбутньому. Також фестиваль збере благодійні кошти для дітей учасників АТО та дітей-метеликів, які страждають на гіперчутливість до зовнішніх подразників (епідермоліз). На території всього парку діятиме 13 локацій та 1 біля Арки Дружби Народів. Об 11.00 стартують такі, як: алея можливостей, лекторій, благодійна зона, науково-технічна, зона здоров’я, ігрова, мистецька алея, спортивна, зона тренінгів та майстер-класів, дитяча, зона здоров’я. Послухати літературну сцену можна буде з 12.00, а відвідати театральні вистави з 17.00. На локації біля Арки Дружби Народів з 10.00 по 22.00 розміститься спортивний клуб CrossFit Banda. Кінопоказ короткометражок відбудеться у вечірній час, з 20.30 – по 22.00. Головна музична сцена, яка розташована біля Маріїнського парку, анонсує свій початок на 16.00.

Коли: з 11.00 по 22.00
Де: Маріїнський парк
Вхід вільний.


НЕДІЛЯ, 25 червня

Театралізована екскурсія «Таємниці степових курганів»

Цього тижня знаменита Пектораль святкувала  “другий  День Народження”  – чергову річницю  з дати віднайдення. Тож у Музеї історичних коштовностей України з цієї нагоди влаштовують театралізовану екскурсію «Таємниці степових курганів». На вас чекатиме дивовижна зустріч з войовничою амазонкою, яка поведе вас у загадкову Скіфію та розповість про звичаї, вірування та сакральні обряди свого народу. Ви дізнаєтесь, що приховують українські «степові піраміди», помилуєтеся скарбами скіфських володарів і побачите на власні очі, як відкрилася світу унікальна археологічна знахідка ХХ століття — славнозвісна пектораль.
Коли: о 14:00

Де:  вул. Лаврська, 9, корпус 12 (територія Києво-Печерської лаври)

Вартість: 50 грн, без додаткової плати за вхід до музею чи Лаври. Прохід до Лаври через головну браму.


Кінопоказ просто неба: краще з Одеси

НАЙКРАЩЕ КОРОТКО – це альманах, що складається з чотирьох короткометражних стрічок – переможців Одеського кінофестивалю Odesa International Film Festival 2015 та 2016 років. Смачна суміш жанрів від ретро-драми до ліричної комедії.
У програмі:
– «Чоловіча робота», реж. Марина Степанська ( Дюк за Найкращий український короткометражний фільм 6-го ОМКФ)
– «Віддалік», реж. Катерина Горностай (нагорода за Найкращу акторську роботу Національної конкурсної програми 6-го ОМКФ)
– «У Манчестері йшов дощ», реж. Валерія Кальченко та Антоніо Лукіч ( Дюк за Найкращий український короткометражний фільм 7-го ОМКФ)
– «Цвях», реж. Філіп Сотниченко ( Дюк за Найкращий український короткометражний фільм 7-го ОМКФ)

Коли: неділя з 21:00 по 23:30

Де:арт-дворик на Ільїнській, 16

Вхід вільний


Гламур та нова естетика

Що відбувається із суспільством, коли розпадається звичний світ – як це відбулося у роки краху СРСР на пострадянському просторі? Зі спроб виробити нову мову, прийняти нові орієнтири і створити нові норми виникає нова костюмна естетика: вона часом прекрасна, часом відразлива, але завжди слугує дзеркалом для тої раніше небаченої реальності, у якій опинилося суспільство. Детально про це все розкаже під час лекції  «Гламур та ін.: нова естетика та постперебудовний костюм»  Лінор Горалік – письменниця, поетка, дослідниця костюму, викладачка Вищої школи економіки та Московської вищої школи соціальних і економічних наук.

Коли: з 16:00 по 18:00

Де: Мистецький арсенал

Вартість: 60 грн., пільговий – 30 грн.


Вальсуємо на Поштовій

Цієї неділі, коли над Дніпром западатимуть сутінки на Поштовій площі влаштують  Другий вальсовий  опен-ейр.  “Знову недільний вечір, майданчик на Поштовій площі, швидкі і повільні вальси, нескладні схемні танці, котильйон, за бажанням – невальсовие мелодії для разбивок, і звичайно ж свіже повітря і гарний настрій! Приходьте і давайте танцювати разом під відкритим небом!, – припрошують організатори. Хіба ж можна відмовитися?

Коли: з 18:00 по 22:00

Де: Поштова площа

Вхід вільний


Велошкола з безпеки руху в Києві: Поділ і Позняки

Протягом кількох років у різних районах Києва проходять безкоштовні уроки Велошколи з безпеки руху, які проводять досвідчені велотренери – волонтери Асоціація велосипедистів Києва На теоретичну частину можна приходити без велосипеда. Ви маєте приїхати на справному велосипеді, якщо хочете взяти участь у практичній велопоїздці з тренером. Тривалість уроку разом з поїздкою в супроводі велотренера – 2 години. Що ви дізнаєтеся: де і як має рухатися велосипедист у місті, які правила дорожнього руху має знати і виконувати велосипедист, як велосипедисту проїхати великі розв’язки, що означають дорожні знаки, як повернути ліворуч, як проїхати кругове перехрестя, де велосипедисту заборонено їздити, а де можна.

Час:   11:00-13:00

Де: одночасно в двох районах Києва – Поділ і Позняки

Участь безкоштовна за умови реєстрації: http://bit.ly/veloshkola просять після заповнення онлайн-форми зателефонуйте координатору велотренерів Dmytro Makahon та повідомте про ваше бажання відвідати заняття: 098 797 01 73.

https://vechirniykiev.com.ua/