5 ворожінь на свято Івана Купала

6 Липня 2017 17:07

Івана Купала святкують у ніч на 7 липня. Саме в цей час українки колись, та навіть сьогодні, збираються разом і ворожать на своїх “суджених”. Ворожіння на Івана Купала здавна вважаються прадивими та доленосними. Gazeta.ua пропонує 5 найцікавіших способів ворожінь.

Ворожіння по тіням

У купальську ніч візьміть аркуш паперу і ретельно пам’ятаєте його руками в безформну масу, не дивлячись на нього. Пом’ятий папір помістіть на дно тарілки і підпаліть. Коли він повністю згорить, акуратно піднесіть тарілку до стіни, не руйнуючи форми попелу, і обережно повертайте тарілку, поки не вималюється якась тінь. По контурах можна судити про судженого. Гадайте в темній кімнаті при свічках або тьмяному світлі.

Ворожіння по вінку

Увечері, на заході сонця, дівчата плетуть вінки з лісових і польових квітів. Після чого вони, загадавши бажання, опускають їх в озеро чи річку і якщо вінок поплив далеко, тоді бажання обов’язково збудеться. Якщо вінок скоро пристав до берега недалеко від місця, де його опустили в воду – прийдеться чекати до наступного року.

 

Ворожіння на бажання

Візьміть новий коробок сірників, тримайте його в руках і зосередьтеся на своєму бажанні або питанні, відповідь на який ви б хотіли отримати. Потім починайте витягати сірники з коробка. На кожну примовлйте “збудеться”, “не збудеться” або “так”, “ні”, або “любить”, “не любить”. Остання сірник і буде відповіддю.

Ворожіння на квітах

У купальську ніч налийте в тазик води і киньте в нього дві улюблені квітки без стебел (ромашки, троянди, лілії). Якщо квіти розійдуться в різні боки – вам не бути разом з людиною, на яку ворожили. Якщо зійдуться – вас чекають міцні і довгі відносини.

Ворожіння по колах на воді

Для ворожіння у широку і глибоку миску наливають воду. Коли ж настає захід сонця, дівчата повинні пошепки промовити воді своє бажання, після чого кинути туди невеликий камінчик. Якщо число кіл на воді буде парним – тоді бажання збудеться, якщо непарне – бажанню не судилося збутися.