Чому усім дітям потрібен велосипед

1 Липня 2017 14:25

Чим корисний велосипед і чому варто придбати його своєму малюку, а також й собі?

Він корисний так само, як і хороша пробіжка. А про користь бігу підтюпцем сказано багато. Причому чим довше біг вивчають, тим більше з’являється науково обґрунтованих доказів, що біг вкрай корисний. Велопробіг корисний настільки ж, а при цьому, більш цікавий і менш трудовитрат. На велосипеді можна заїхати набагато далі, ніж пробігти. А там – “набагато далі” – є маса незвіданих і дуже цікавих справ. Вам це будь-яка дитинарозповість.

Велосипед тренує серцево-судинну і дихальну системи. Якщо, звичайно ж, крутити педалі, а не тільки дивитися на нього і милуватися.

Підвищує загальний тонус організму, витривалість, покращує кисневе живлення клітин … Кисень, в свою чергу, покращує роботу всіх органів, стимулює роботу головного мозку, а значить, підвищує кмітливість і здатність до пізнавальної діяльності. Значить, шкільні успіхи будуть вище у кожного, хто любить покататися на велосипеді.

Дуже гарні регулярні велопробіги для боротьби із зайвою вагою. Ми б з радістю заявили, що ця інформація тільки для мам, але, на жаль, дитяче ожиріння – не рідкість. Тому скажемо чесно: велосипед товстунам потрібен в першу чергу.

Дуже добре кататися на велосипеді для хребта. Дитина руками спирається на кермо, розподіляючи навантаження і тримаючи осанку, при цьому спина знаходиться в тонусі – користь очевидна.

Динамічні рухи на підйом або з нього, перевалювання з педалі на педаль призводить до напруги м’язів спини і пояси – гарне тренування для косих м’язів спини, що забезпечує хороше кровопостачання.

Дуже корисно кататися на велосипеді і для ніг, а саме: литкових м’язів і верхньої м’язи стегна. Велосипед робить ноги міцними.

Покращує він і кровопостачання органів малого тазу, що дуже важливо для тих, хто постійно сидить на уроках або за комп’ютером.

Джерело: Наша мама