Чому жінкам потрібно їсти вишню: 6 унікальних властивостей ягоди

20 Липня 2017 17:22

Настав час вишні. Не всі її люблять за кислий смак, проте це дуже цінний фрукт. У чому користь вишні для жіночого здоров’я, читайте в нашому матеріалі.

 Дієтологи рекомендують їсти вишню в сирому вигляді. Тоді жіночий організм отримує сповна необхідні поживні речовини та вітаміни. А щоб насолоджуватися вишнею навіть взимку, заморозьте 2-3 кг плодів вже зараз.

 

Користь вишні для здоров’я

Жінки точно оцінять користь цього фрукта, тому що вишня низькокалорійна. При цьому вона живильна і багата вітамінами і мінералами, корисними для організму.
1.  
Вишня славиться своїми антиоксидантними властивостями. У вишні багато червоних, фіолетових і синіх пігментів, які у великій кількості містяться в шкірці. Саме вони сприяють оновленню клітин і уповільнення процесів старіння організму.
2. 
Антиоксидантні сполуки в вишні такі як лютеїн і бета-каротин також допомагають впоратися з неврологічними захворюваннями, перешкоджають виникненню діабету і навіть онкології.
3. 
Особливі речовини в вишні мають протизапальну дію, що може позитивно впливати на лікування хронічних захворювань. Особливо це стосується захворювань кісток: артрит, подагра, спортивні травми.

  1. . У вишні в надлишку містяться такі корисні елементи для жіночого здоров’я, як цинк, залізо, калій, марганець, мідь. Наприклад, без калію неможливо здоров’я серцево-судинної системи. А достатня кількість цинку грає для жіночого організму величезну роль: від нього залежить стан волосся і нігтів.
      

    5. Всім відомо, що в вишні міститься велика кількість вітаміну С і вітаміну А. Вітамін С – потужний антиоксидант, який має протизапальну і протиалергічну дію. Тому, якщо ви алергік, вишня – це ваш фрукт! Крім того, вітамін С допомагає успішно справлятися зі стресом. Так що замість того щоб заїдати стрес солоденьким, їжте краще вишню!

    6.

    Вітамін А також унікальний оксидант, який просто незамінний для жіночої краси. Він підтримує здоров’я шкіри, волосся і уповільнює процеси старіння клітин.

 

Джерело:.moirebenok.ua