Де в Києві загадати бажання, що обов’язково здійсниться

23 Липня 2017 09:46

Всі бажання здійснюються, просто потрібно знати, коли і в якому місці їх загадати.

У Києві для здійснення найзаповітніших мрій треба натирати філейні місця скульптурам, кидати монетки, молитися і навіть надягати шапочку.

Найвідоміше місце, куди магнітом притягує всіх закоханих – це «Міст поцілунків» або офіційна назва – Парковий міст. Він весь обвішаний стрічками і замочками. У такий спосіб закохані кияни намагаються «зав’язати і замкнути» свою любов. Але перед завэязуванням чи замиканням потрібно пройти по мосту, взявшись за руку.

berezko.net

berezko.net

Є і спеціальні місця для поцілунків, зокрема, на Володимирській гірці в Кокорівській альтанці або під Андріївською церквою в такій же альтанці в Аптекарському скверику . Ці альтанки залишив у дар киянам відомий меценат Василь Кокарев в пам’ять про свою нерозділену київську любов.

wikimapia.org

wikimapia.org

Є ще така прикмета у киян – якщо знайти свою половинку поки не розцвіли каштани, то почуття будуть тільки розквітати разом з каштаном. А от вже сімейного щастя просять, пополірувавши до блиску жука- скарабея на сюртуку Голохвастова, що біля Андріївської церкви.

www.thisisukraine.org

www.thisisukraine.org

Що ж до бажань, що стосуються всіх сфер нашого життя, то їх можна загадувати у дворі Михайлівського монастиря біля відомого «Фонтану бажань». А щоб загадане здійснилося, потрібно примагнітити монетку до фонтану. Також бажання можна прошепотіти на вушко ослику у провулку Рильського, неподалік від Софійського собору. Після прохання не забудьте покласти монетку в його віз .

Можна потриматися за «голки » Їжачка в тумані і погладити його мішечок, скульптура якого знаходиться на перехресті Рейтарської і Золотоворітській вулиць. Всі бажання він зберігає у вузлику . Ні в якому разі вузлик не забирайте, Їжачок може і покарати за “прихватизацію”.

Кота Пантюшу у Золотоворітському сквері (станиця метро Золоті ворота) потрібно взяти одночасно за вуха і хвіст і в цей момент загадати бажання. Пантюша і за життя намагався допомогти відвідувачам скверу, а зараз допомагає всім нужденним, що потребують уваги і турботи.

eurocon.org.ua

eurocon.org.ua

Свої бажання так само довіряють кияни опівночі Булгакову на Андріївському узвозі. А якщо наступити на те, що лежить під «Летючій коровою », що висить у дворику на Гончара, то мрія про гроші виповниться. Просять поділитися грошима і великого «сліпого» Паніковського на історичному розі Хрещатика і Прорізної, де «працював» шахрай . Але той, хитра бестія, просить залишити у його гаманці заначку. А перевірити чи збудеться можна, засунувши дзеркальце під його черевик .

Також загадують бажання і потершись носом об ніс Гоголя на Андріївському узвозі. А сидячи на стільці поруч з Городецьким, будують найнеймовірніші творчі плани.

Якщо щось втратили, то варто натерти до блиску «чорну кішку» біля  Жеглова з Шараповим.

Здавна кияни шукають крокодила на фасаді будинку Городецького , щоб збулося саме-саме заповітне бажання , але мало хто може знайти його без підказки.

Щоб повернутися до Києва , потрібно кинути монетку в Дніпро. Є ще прикмета, пов’язана з фонтаном Самсон – хто вип’є з цього фонтану назавжди залишиться в Києві. Але дуже не рекомендую цього робити , якщо дороге ваше здоров’я . Це вихід з першого київського водопроводу і є підозра , що труби не змінювалися з дня заснування , так що краще не ризикувати.

Ще раз на рік можна загадати єдине бажання на Трійцю біля воріт Троїцької Надбрамної Церкви у Києво-Печерській Лаврі. Якщо помисли ваші чисті, то обов’язково збудеться.

Щоб не спіткала раптова смерть, просять захисту у мощей Святої Варвари у Володимирському соборі. З тією ж метою носять і «Варварині каблучки».

Ну , і найважливіше. Змінити чорну смугу у житті можна в церкві “Животворче Джерело” у Ближніх печерах, де по закінченню служби во здравіє одягається шапочка Марка – гробокопателя. Багатьом це дарує зцілення і щасливі зміни в долі.

Підготувала Аліна Астахова, користуючись матеріалами “Киев-мой любимый…”