Експерти Lonely Planet назвали кращі туристичні напрямки Азії на 2017 рік

13 Липня 2017 11:34
© sepavone/Depositphotos

© sepavone/Depositphotos

Експерти туристичного журналу Lonely Planet назвали кращі туристичні напрямки в Азії на 2017 рік.

У свіжий рейтинг потрапили найрізноманітніші регіони і міста, де кипить нічне життя, де найсмачніша їжа і звідки відкриваються найкрасивіші види, передає видання. За словами редактора журналу Кріса Зейхера, Азія – багатий континент, де кожен зможе знайти місце до душі. Від Астани до Токіо, пропонуємо ознайомитися з десяткою кращих туристичних напрямків Азії.

1. Ганьсу, Китай

Ганьсу – регіон із засніженими горами, безкрайнім небом і багатовіковою історією Шовкового шляху. Він славиться сюрреалістичним ландшафтом, починаючи від посушливих вершин Сяхе і закінчуючи райдужною пустелею національного парку Данься. Крім цього, місцева кухня – справжнє свято шлунка для гурманів. Регіон має хорошу інфраструктуру і безліч пам’яток.


© platongkoh01/depositphotos

© platongkoh01/depositphotos

2. На південь від Токіо, Японія

Два міста на південь від Токіо коштують того, щоб їх відвідати. Йокогама – другий в країні мегаполіс і знаходиться всього в 20 хвилинах їзди від столиці. Місто знаходиться на березі, чим приваблює безліч туристів. Крім того, він виділяється еклектичною архітектурою і знаменитими пивоварнями. Також, експерти радять відвідати місто Камакура – першу феодальну столицю Японії. Тут дуже популярний серфінг і ресторани з великою кількістю морепродуктів.


© Hideo/Flickr

© Hideo/Flickr

3. Північна Керала, Індія

На думку експертів, туристи недооцінюють Північ Керали і часто про’їжджають повз регіон. У 2017 році відзначається 70-річчя незалежності Індії, тому в регіоні планують відкрити новий аеропорт. Більш того, це допоможе розвивати туризм на Півночі, де не менш приваблива природа і багато незайманих пляжів. Також, там знаходиться один з набыльших заповідників дикої природи, який охороняє слонів.


© byheaven/depositphotos

© byheaven/depositphotos

4. Дорога Keong Saik, Сінгапур

Колись злочинний район міста перетворився на справжню перлину. За красивими будівлями колоніальної епохи криються одні з кращих ресторанів міста, що пропонують традиційні страви Азії. Більш того, на вулиці розташовані бари на дахах, звідки відкриваються чудові види на місто.


© Potato Head Family

© Potato Head Family

5. Астана, Казахстан

Астана – це футуристичне місто зі сталі та скла, що вирісло посеред пустелі, немов міраж. Тут неодмінно є на що подивитися: дзеркальні хмарочоси, широкі проспекти і сучасні набережні приваблюють туристів з усього світу.


© Askar9992/Creative Commons/Licence 4.0

© Askar9992/Creative Commons/Licence 4.0

6. Такаяма, Японія

З 17-го століття місто мало чим змінилося, тому до цих пір зберігає традиції і дух тих часів. Безліч старих вуличок, будівель і ремісників, які продають свої роботи на традиційному ринку – все це відкрито для туристів. Крім того, тут проходить Фестиваль Такаяма Мацурі – одне з найяскравіших подій країни.


© OZinOH/Flickr

© OZinOH/Flickr

7. Сіань, Китай

Колись найбільше місто країни було початковою точкою великого Шовкового шляху. Місто має багату спадщину китайської культури, а також славиться оповитою міфами вершиною Хуашань і колекцією пагод династії Тан. Але головна пам’ятка – це Теракотова армія, яка знаходиться під охороною ЮНЕСКО вже більше 30 років.


© konstantin32/depositphotos

© konstantin32/depositphotos

8. Пагорби Шрі-Ланки

Дана місцевість славиться приголомшливими видами і буйством природи. Візитною карткою регіону вважається місто Канді, розташоване на березі озера. Тут є буддистські місця, чайні плантації і музей чаю в Цейлоні. Ще однією важливою пам’яткою є місто Нуваар-Елія – колишня британська колонія, де зберігся колоніальний дух.


© Florian Rohart/Flickr

© Florian Rohart/Flickr

9. Малакка, Малайзія

У 2008 році місто увійшло до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і з тих пір переживає бурхливий розвиток. Всього за кілька років тут виросли десятки стильних готелів, ресторанів і сучасних будівель. Також, місто славиться прогулянками по річці, галереєю на набережній і блошиними ринками, де завжди знаходяться безліч цікавих речей.


© Phalinn Ooi

© Phalinn Ooi

10. Острови Раджа-Ампат, Індонезія

Дані острови утворили один з найбільш екзотичних архіпелагів Азії. Тут блакитна вода і білі піски, а також – неповторна природа. Більше того, тут знаходиться один з наймальовничіших рифів, тому серед туристів дуже популярний дайвінг.


© ead72/depositphotos