Киянам покажуть «філософську» кераміку

25 Липня 2017 09:23
Киянам покажуть «філософську» кераміку

27 липня у столиці відкриється виставка «Мислеформи Леоніда Богинського» присвяченій пам’яті Леоніда Богинського – одному із лідерів і найяскравіших представників сучасного мистецтва кераміки. Його роботи вирізняються своєрідною пластичною манерою, особистою художньою мовою, яка передає чітко означену життєву позицію автора.

Леонід Богинський у 1980-ті роки став одним із засновників нової художньої традиції в українській кераміці, засобами глиняної пластики відображаючи сучасність, її протиріччя та внутрішній неспокій, радість і трагізм людських стосунків.

Традиційні форми народної кераміки у художника є універсальним засобом передачі філософських роздумів та  ідей. Так, монументальні макітри несуть філософське навантаження, а чорно-білі фарфорові об’єми – це особиста розповідь, фантазія художника з приводу життєвих історій або філософських міркувань про буття. У діалозі чорного та білого  художник передає драматичні колізії життя, складність і водночас простоту людського існування.

На виставці представлені твори митця з колекції музею, а також роботи, передані родиною майстра на час виставки та твори матері художника Євгенії Заремби-Богинської в стилі «міського наївного мистецтва».

Виставка працюватиме до 3 вересня 2017 року.

Коли: відкриття 27 липня о 16:00
Де: Національний музей українського народного декоративного мистецтва (вул. Лаврська, 9 корп. 2)

https://vechirniykiev.com.ua