Майже 90% людей вважають, що через 5 років будуть жити краще

16 Липня 2017 14:09
«І чому одні люди завжди бачать прекрасні небеса, шовковисту траву, красиві квіти і надзвичайних людей, а інші не можуть знайти жодної речі, жодного місця, які були б гарними?» Лео Бускалья
Старші люди з позитивним сприйняттям свого майбутнього живуть довше, ніж ті, хто має похмурі погляди щодо життєвих перспектив. Вчені з Нідерландів провели 9-річне дослідження, результати якого показали, що жінки і чоловіки з високим рівнем оптимізму демонстрували нижчий рівень смертності, ніж ті, які були віднесені до групи песимістів.
В цілому, з урахуванням усіх факторів, ризик смерті серед оптимістично налаштованих чоловіків і жінок був на 29% нижче. Крім того, у найбільших оптимістів з дослідженої групи відзначено на 77% нижчий ризик розвитку інсультів, інфарктів чи інших серцево-судинних захворюваннь порівняно з групою найбільших песимістів.
До того ж, інші наукові дослідження доводять, що оптимізм сприяє зміцненню здоров’я, а саме:
• підтримує імунітет;
• сприяє веденню здорового способу життя та своєчасному зверненню до лікаря;
• оптимістам легше соціально адаптовуватись, що безперечно позитивно впливає на стан здоров’я.
До слівця, згадаймо цікаве інше дослідження американських вчених, в якому було визначено, скільки ж у світі оптимістів? На думку фахівців, оптимізм на планеті Земля є універсальним і абсолютно не має державних кордонів. Дослідження було проведено у 140 країнах світу і, фактично, є репрезентативною вибіркою майже 95% всього дорослого населення нашої планети.
Результати проведеного опитування показали, що майже 90% людей вважають, що через 5 років будуть жити краще. Крім того, 95% думають, що наступного року їх очікують виключно радісні вісті. Так от, за результатами опитування в Бразилії, Данії, Ірландії, Новій Зеландії та США проживає найбільше оптимістів, а в Єгипті, Гаїті, Зімбабве та Болгарії – найбільше песимістів. Отже робіть висновки. Позитивні емоції позитивно впливають на здоров’я, а ось постійні негативні емоції неминуче руйнують тіло.

Джерело: http://zhyvyaktyvno.org/index.php/news/pesimzm-vbiva
© ЖивиАктивно