На березі річки Либідь створять технопарк із дзеркальними трубами

19 Липня 2017 10:06
На березі річки Либідь створять технопарк із дзеркальними трубами

У Києві завершився перший тур конкурсу «Ревіталізація (відновлення) прибережної території річки Либідь».

За його результами переможцем став проект створення інноваційного технологічного парку на березі річки, автори якого отримали іменний грошовий приз від ТМ Ceresit у розмірі 10 тис. грн. Окрім того, відібрано ще три колективи-фіналісти, які змагатимуться у другому турі конкурсу.

Автори проекту-переможця першого туру запропонували змінити геометрію річки Либідь, створити монорельсову оглядову дорогу вздовж русла, наявні ж труби теплотраси архітектори пропонують оздобити дзеркальним матеріалом, як у відомої скільптури у Чикаго:

– Основною цікавою можливістю дістатися до місця та точки тяжіння та інтересу вважаю створення монорельсової оглядової дороги, яка дасть можливість проїхати вздовж річки Либідь, побачити з висоти пейзажі, місто та вийти прямо у центрі комплексу. При реконструкціі труб оздоблювальний матеріал вибрати максимально дзеркальною поверхнею, щоб був задіяний эфект дзеркала, як у фокусах. Коли дивишся на дзеркальню поверхню, виникає ефект погляду «наскрізь» предмету. Це дає змогу нівелювати
помітність труб. Приклад – скульптура в Чикаго, –
йдеться у пояснювальній записці проекту-переможця.

Окрім того, 2 жовтня 2017 року буде проведено другий тур конкурсу, остаточні переможці якого, спільно з представниками Національної спілки архітекторів України, Фонду “Наша Либідь”, головного архітектора Києва та спеціаліста Хенкель Баутехнік (Україна) увійдуть в робочу групу, яка працюватиме над втіленням фінального проекту в життя.

– Питання відновлення річки Либідь – це питання збереження історичної спадщини столиці України. Компанія і надалі всіляко допомагатиме ініціативі, у тому числі з технічними рішеннями щодо реалізації проектів, – зазначив генеральний директор компанії Хенкель Баутехнік (Україна) Володимир Соха.

https://vechirniykiev.com.ua