Назвали міста з найменшою кількістю безробітних

16 Липня 2017 11:00

Businesswoman frustrated at work

Рівень безробіття у столиці, визначений за методологією Міжнародної організації праці, становить 7,7% до економічно активного населення у віці 15-70 років. Таким чином Київ (після Харківської та Київської області) має найнижчий показник безробіття у державі (в Україні – 10,1%). Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

– У січні-червні 2017 року на обліку в службі зайнятості Києва перебувало 21,1 тис. громадян, тоді як минулого року в цей період налічувалось 28 тис. безробітних. Дисбаланс попиту та пропозиції робочої сили на столичному ринку праці залишається незмінним, – розповів Микола Поворозник.

За його словами, протягом звітного періоду столична служба зайнятості працевлаштувала 6,8 тис. громадян.

– Із січня до червня 2017 року за сприяння служби зайнятості Києва професійне навчання пройшли понад 2 тис. осіб. Упродовж шести місяців 2017 року в громадських та інших роботах тимчасового характеру брали участь понад 1,5 тис. осіб. Значна увага приділялась профорієнтаційній роботі. Всього у звітному періоді профорієнтаційні послуги отримали 48,5 тис. осіб, із них 20,5 тис. – учні загальноосвітніх шкіл міста, – зауважив Микола Поворозник.

Він додав, що станом на 1 липня 2017 року продовжується пошук роботи для 10 тис. безробітних громадян, із яких 8,7 тис. отримують допомогу з безробіття. У загальноміській базі даних налічується 13,9 тис. вільних робочих місць.