Шість продуктів, які викликають почуття голоду

23 Липня 2017 11:04

Американський дієтолог та інструктор з йоги Алекс Касперо розповіла про продукти, що підсилюють апетит.

В основному, відчуття ситості забезпечують жири, клітковина і білки, пояснює Касперо, передає Woman’s Health. Якщо в продуктах, які ви обрали для прийому їжі, цих компонентів немає, швидше за все, найближчим часом ви знову зголоднієте.

Сім продуктів, які викликають сильний голод, виглядають так:

Знежирені молочні продукти. В таких продуктах відсутні жири, які уповільнюють розпад лактози. Оскільки організм перетравлює продукт швидше, то починає потребувати поповнення запасів раніше. Обирайте молоко з як мінімум двопроцентною жирністю або цільне молоко, їжте грецький йогурт, що містить набагато більше білків, ніж класичний.


© Pixabay

© Pixabay

Соління. Солоні огірки або квашена капуста корисні для мікрофлори кишечника, проте через високий вміст солі викликають спрагу та відчуття голоду. Щоб не зголодніти після вживання солінь, пийте багато води.

Цільнозерновий хліб. У такому хлібі міститься клітковина, але для відчуття ситості не вистачає поживних білків і жирів. Щоб спокійно дожити до наступного прийому їжі та не лізти до холодильника за перекусом, шматочок хліба намажте маслом з корисними жирами, наприклад, горіховим, або покладіть на хліб яйце або авокадо.

Цільнозернові хлібці. У них, як і в хлібі, є корисна клітковина, але вуглеводи без жирів і білків не зможуть надовго придушити голод. Перекушуючи хлібцями, намажте їх горіховим маслом або додайте шматочок риби, наприклад, лосося.


© Pixabay

© Pixabay

Фруктовий сік. Фрукти містять багато вітамінів, мінералів і клітковини, але через брак білків і жирів втамовують голод ненадовго. Якщо ви хочете і насолодитися смаком фруктового соку, і насититися, з’їжте йогурт або вівсянку з додаванням фруктів.

Яєчні білки. Звичайно, в яєчному білку міститься білок, але цей продукт дуже низькокалорійний і практично не містить жиру, тому відчуття ситості не забезпечить. Яйця корисніше їсти цілими, а не виключно білки. У складі яєчного жовтка є багато поживних речовин, наприклад, лютеїн, корисні жири, вітамін B12 та інші.

Джерело:  nv.ua