Солодощі: як не допустити залежності у дітей від цукерок і печива

5 Липня 2017 16:37

Купуючи солодощі, ми намагаємося радувати і заохочувати малюка. Згодом такий спосіб виховання виливається в проблеми. Це, звичайно, не означає, що дитина не буде їсти взагалі цукерок, тортів і печива. Питання в іншому – не варто замінювати солодкими подарунками батьківські любов і турботу.

Педіатри наполягають, що до трьох років цукерки і шоколад не повинні бути в меню дитини. І знайомити малюка з солодощами слід, якомога пізніше. Звичайно, в невеликих дозах солодощі їсти можна. Головне – не робити помилок, які приведуть до психологічної залежності маленької людини від цукерок.

Як не допустити помилок у вихованні

1 Солодке – найшвидший і надійний спосіб заспокоїти дитину.

Як тільки дитина засмутилася або заплакала, вона тут же отримує “солодку пігулку” у вигляді льодяника або шоколадного сюрпризу. Надалі малюк починає думати, що солодке – відмінний і дуже швидкий спосіб вирішення будь-якої проблеми. Дитина на все життя засвоює істину: з’ївши солодке, можна позбутися від смутку і нудьги.

74d117c5-8c70-42ba-8905-46a36f7bbd97.png (314.52 Kb)

2 Солодке – універсальна нагорода за успіхи.

Малюк прибрав за собою ліжко, вивчив вірш, допоміг мамі помити посуд? Він тут же отримує смачний приз. Надалі дитина прагне робити якомога більше вчинків, які з формальної точки зору заслуговують схвалення. Справжня його мета – не впізнати щось нове, допомогти батькам по господарству або чогось навчитися, а отримати солодку нагороду.

3 Солодке – заміна батьківських уваги і любові.

Мамі треба швиденько доварити обід, а малюк просить почитати його улюблену книжку? Тато хоче доробити важливу роботу, а синочок вмовляє пограти з ним? Дитині, на яку у батьків немає часу, часто дають солодощі. Їх поїдання займе багато часу, принесе багато задоволення – і карапуз начебто навіть не помітить відсутності інтересу з боку мами і тата. Але в подальшому малюк буде постійно компенсувати брак уваги і любові поїданням солодкого.

Джерело: ditey.com