Спека: правила літнього дрес-коду

12 Липня 2017 15:04
девушка выбирает одежду на лето
Ми на стільки звикли чути термін «дрес-код» з усіх боків, що він вже міцно закріпився в нашому щоденному лексиконі. Незважаючи на те, що це слово виникло в Британії, воно швидко поширилося по всьому світу. Сьогодні дрес-код вважається продовженням корпоративної культури компанії, адже належний зовнішній вигляд співробітника грає важливу роль в репутації і статус фірми, а також показує повагою до партнерів і клієнтів. Але що ж робити, коли за вікном стоїть майже 30-градусна спека і хочеться одягнені не строгий костюм, а спідницю коротше і кофту легше? Ми вирішили дати кілька порад і підказок, як зробити літній офісний гардероб трохи різноманітніше і відповідне для спекотного сезону, а також чого не можна одягати на роботу.
летний дресс-код

Необхідно сказати, що якщо Ви служите в банку або офісі серйозної корпорації, правила дрес-коду для Вас, напевно, непохитні. Колготки або панчохи навіть при нестерпної спеки, босоніжки з закритим носком, піджаки, сорочки з закритими плечима – це те, з чим Вам доведеться прожити кожен літній день. Але, як відомо, будь-який успіх вимагає жертв, тому миритися доведеться.

женщина в строгом костюме

У разі, якщо Ваш роботодавець не встановив жорстких правил літнього гардеробу або ж трохи пом’якшив їх на час спекотних місяців, можна поекспериментувати. Правда, не можна забувати про головні правила етикету і ділового стилю, адже щоранку Ви йдете на роботу, а не на пляж.

мужчина и женщина на работе

Слідкуйте за собою

Одягаючись вранці на роботу, слід пам’ятати, що спрощений річний дрес-код зовсім не дає Вам право бути нечупарою. Перед тим, як прийти на своє робоче місце переконайтеся в тому, що Ваш одяг чиста і поглаженное. Оскільки літні тканини можуть бути прозорими, прослідкуйте, щоб деталі нижньої білизни не було видно. Якщо компанія, де Ви працюєте, дозволяє носити відкриті босоніжки, нігті і пальці на ногах також повинні бути доглянутими і акуратними.

Шортам – ні, короткому рукаву – так!
На щастя, майже в чверті компаній (23%) влітку працівникам дозволені послаблення в одязі. Як правило, під ними роботодавці мають на увазі помірно відкрите взуття, сорочки і блузки з коротким рукавом. Подекуди керівництво не заперечує проти кольорових суконь.
 

А що не можна надягати в офіс навіть у дуже теплу погоду? Марк Твен жартував: «Людину красить одяг. Голі люди мають вкрай малий вплив в суспільстві, а то і зовсім ніякого ». Але, як відомо, в кожному жарті є частка правди, і слова письменника цілком можна застосувати до сучасних офісних життя: в робочій обстановці не повинно бути занадто багато оголених частин тіла. Навіть якщо за вікном +40,  не бентежте колег глибокими вирізами блузок і міні-спідницями.

І для жінок, і для чоловіків під забороною шорти і майки. Крім того, жінкам не слід носити на роботу топи, що відкривають живіт, занадто короткі сукні, прозорі блузки, сарафани на тонких бретелях.

Зауважимо також, що чоловіча сорочка з коротким рукавом не має на увазі носіння краватки. І якщо попереду у вас відповідальні переговори, доведеться надіти класичну сорочку, яка б спека не стояла на вулиці.

Жінки будь-якої професії повинні пам’ятати про те, що відкритий одяг на роботі зовсім не сприяє кар’єрному росту.  Вибираючи літній офісний гардероб, думайте про осіб жінок-політиків, а не про популярних співачок або світських левиць.

офисная блузка

Обов’язково накидають на себе легку кофтинку, піджак або кардіган, йдучи влітку на роботу. Звичайно, це може здатися щонайменше смішним, коли за вікном стоїть нестерпна спека. Справа в тому, що часи відкритих вікон влітку вже давно пройшли, і на зміну їм з’явилися потужні вентилятори та кондиціонери. Іноді, температура на вулиці і в офісі може відрізнятися навіть на 10 градусів. Всього кілька днів таких перепадів можуть не тільки збити Вас з столку при виборі гардеробу, а й спровокувати застуду чи інші захворювання. Будьте готові до прохолоди в стінах офісу і до спеки за його межами.

Основні правила 

Так звані в’єтнамки або сандалі неприпустимі в робочому літньому гардеробі. Незважаючи на те, що сьогоднішні модні дизайнери пропонують жінкам багато варіантом такому взутті на підборах, зробленої зі шкіри та інших якісних матеріалів, в’єтнамки завжди вважалися і вважатимуться річної деталлю образу. Більш того, статистика говорить, що звук ляскаючих в’єтнамок дуже збиває з пантелику, дратує і відволікає від робочого процесу. Тому, Ваші колеги навряд чи будуть раді чути цей звук вісім годин безперервно.вьетнамки запрещены

Кращим варіантом для літнього офісного дрес-коду завжди були і будуть жіночі сукні. Сьогоднішнє різноманітність моделей суконь настільки велике, що можна з легкістю підібрати собі наряд на будь-який смак і колір. Яскраві літні кольори, повітряні та зручні тканини, класичні та більш сучасні фасони – плаття вже точно стане ідеальним вибором одягу для роботи.
офисная одежда

Спідниці та блузи – також відмінний варіант одягу на роботу. Звичайно, ніхто не говорить про спідниці мініатюрної довжини. Консервативні варіанти в поєднанні з сорочками і блузами яскравих і світлих кольорів не тільки ідеально підійдуть для літнього офісного гардероба, але і піднімуть Вам настрій з самого ранку. Більш того, ансамбль спідниця-блуза можна легко замінити на брюки-блуза. Відповідні тканини – шовк, котон, льон, шифон, річна шерсть.