ТОП 7 продуктів, які позбавлять вас головного болю

20 Липня 2017 12:25

Дуже часто сильний головний біль заважає нам працювати, спати, займатися спортом. Як від нього позбутися? На щастя, для цього можна використовувати не тільки ліки: є 7 продуктів, які мають заспокійливий ефект і допоможуть тобі впоратися з головним болем.

Пийте воду
1. Нежирне молоко
Молоко – це не тільки рідина:
Молоко – джерело калію і кальцію, які пом’якшують ефекти від “натрієвої дієти“.
Недолік молочних продуктів в раціоні, може викликати сильні головні болі.2. Жирна риба
Здатні майстерно впоратися з головним болем – вітаміни B6, B9 і В12, і отримувати їх слід з тунця і лосося.

85-грамова порція лосося принесе тобі в два з половиною рази більше вітаміну В12, від того диктують нормативи. А ненасичених кислот омега-3 в жирних сортах риби теж під самий край, тому ніяка головний біль тобі з таким раціоном не страшний.
Жирна риба від головного болю

3. Диня
Диня стандартних розмірів містить приблизно 66 міліграм калію. Багато досліджень показали, що диня приводить в норму рівень інсуліну у тих, хто не хворіє на діабет. І оскільки низький цукор у крові – одна з причин головного болю, диня поводиться як його важливий регулятор.

4. Морські боби
Медики стверджують, що головний біль супроводжує розширення судин, які необхідно привести в норму, за рахунок нормалізації м’язових скорочень. І для цього організму потрібно – магній. Одна порція морських бобів покриє 1/4 твоєї добової норми магнію, а решта 3/4 заповнять: банани, абрикоси, шпинат, авокадо і мигдаль.

5. Печена картопля
У картоплі міститься дуже багато корисного в боротьбі з головним болем – калію. Одна картоплина містить 25% добової норми калію, а також так само вітаміни A, С і В6. Дивно, але факт: печена картопля разом зі шкіркою є найкращим джерелом калію.

6. Вишня
Будь-який фрукт служить постачальником води для нашого організму. Вишня серед них займає одне з перших місць, тому що містить компоненти, які перетворюються в оксид азоту, який працює на запобігання головного болю.

7. Вода
Вода – це не їжа, але вона міститься в багатьох продуктах. І людині, що складається з води більше ніж наполовину, потрібно підтримувати її вміст на належному рівні, для нормальної життєдіяльності організму.

Джерело:  “КраїнаЗдоров’я