У ботанічному саду Києва з’явилась алея із статуєю магістра Йоди

24 Липня 2017 14:00
У ботанічному саду Києва з'явилась алея із статуєю магістра Йоди

фото День

Статуя виготовлена з бетону і покрита спеціальним пластиком

У неділю, 23 липня, в Києві урочисто відкрили «Алею сили і знань» в Національному ботанічному саду імені Миколи Гришка. Про це пише газета «День».

Як зазначили організатори – це єдина в Україні алея в стилі «Зоряних воєн». За проектом вона виглядатиме, як затишна зелена оаза зі штучною водоймою, в центрі якої буде розташована статуя майстра Йоди – одного із знакових персонажів популярної космічної саги.

Організатор соціального проекту Володимир Владиміров зазначив на відкритті проекту, що ідея створення такої статуї виникла майже рік тому. Знайшлася невелика група людей (13 осіб), які вирішили, що «ентузіазму буде не достатньо» і вирішили знайти фінансування і щось створити. Героя із «Зоряних воєн» для проекту обирали спільним рішенням. Метою ентузіастів було відкриття алеї для відпочинку, такого місця, де можна побути наодинці з собою.

«Саме цей персонаж – магістр Йода – символізує добру, спокійну, мудру силу, котра повинна бути у часи війни та агресії», – зазначили на відкритті.

Автор статуї залишається анонімним. Організатори лиш зазначили, що він українець. Вони висловили подяку спонсорам проекту за матеріальну підтримку і раді, що знайшли таких людей, які «вважають, що треба фінансувати хороше і просто робити добро».

Статуя Йоди виготовлена із бетону, але верхній шар покритий спеціальним пластиком, щоб нанесена фарба довше трималася і основні штрихи було добре видно. Її привезли та встановили заздалегідь. Потім навколо висадять рослини, характерні для болотистої місцевості, зроблять стежку і встановлять лавочки.